Palma

El mestre Jaume Sastre abandona la vaga de fam després de 40 dies i amb la salut "al límit"

El cos del docent, després de sis setmanes en vaga de fam, es trobava "al límit", segons havien explicat els seus metges i familiars.

Durant els propers dies, Sastre es recuperarà a la Casa Llarga de Mallorca, sota la supervisió dels facultatius mèdics.

RedaccióActualitzat

El professor de l'IES Llucmajor Jaume Sastre ha decidit abandonar la vaga de fam després de 40 dies sense menjar en defensa d'una educació digna en català. El cos de Sastre, després de sis setmanes en vaga de fam, es trobava "al límit", segons havien explicat els seus familiars i els metges l'havien advertit del risc que suposava allargar més la protesta.

Durant aquest temps, Sastre, que ha perdut 17 quilos, ha rebut la solidaritat de molta gent. Aquest suport es va fer evident aquest dissabte a la manifestació convocada per Som Escola a Barcelona, al llarg de la qual es van veure moltes pancartes a favor del docent balear.

Recuperació a la Casa Llarga

Durant els propers dies, el docent es recuperarà al centre d'acollida la Casa Llarga de Mallorca -el mateix lloc on ha passat les darreres setmanes-, sota la supervisió dels facultatius mèdics. Aquest dilluns al migdia, Sastre ha menjat per primer cop en els darrers 40 dies i ha pres una sopa de verdures. Fins ara, només havia begut aigua amb sucre.

Jaume Sastre havia començat la protesta amb una única condició: que el president balear, el popular José Ramón Bauzá, dialogués amb la comunitat docent sobre el decret de llengües aprovat pel govern de les Illes. Bauzá, però, no ha fet cap acostament. Tot i aturar la vaga de fam, Jaume Sastre ha anunciat que el curs vinent durà a terme noves accions perquè "el conflicte s'ha fet més crònic".

En un comunicat, el gabinet de crisi, format per familiars i persones designades per Sastre, ha agraït els "milers de suports i la solidaritat" rebuts per Sastre "des de les més diverses i llunyanes procedències". Aquest gabinet també denuncia "l'actitud sorda" de Bauzá, a qui han acusat d'estar "obstinat a desatendre una proposta tan sensata i senzilla com la d'optar per la via del diàleg i del consens en matèria educativa" i ha reivindicat la seva defensa d'una "escola digna, de qualitat i en català".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut