Tònica de sol amb tempestes

Es preveuen pocs canvis de cara a aquest inici de setmana. L'efecte combinat del sol i l'aire fred en altura portarà nous ruixats i tempestes de tarda. Un dia més, aquests fenòmens seran localment intensos i aniran acompanyats de calamarsa.

Néstor GómezActualitzat

La inestabilitat del cap de setmana tindrà continuïtat durant els pròxims dies. No hi haurà cap pertorbació important a prop de Catalunya, però l'aire fred de les capes altes alimentarà els núvols generats per la calor diürna.

El guió meteorològic previst per dilluns serà molt semblant al seguit dissabte i diumenge. El matí es presenta més encalmat, amb restes de nuvolositat cap al nord-est i al voltant de la costa Central, potser amb algun ruixat o tempesta en retirada. De manera independent, també continuarà tapat al vessant nord del Pirineu, amb precipitacions febles. A la resta, el matí serà assolellat.

A partir del migdia, els motors atmosfèrics començaran a generar potents nuvolades, que derivaran en tempestes localment intenses un cop trobin l'aliment de l'aire fred en altura. Esperem ruixats al Pirineu i Prepirineu i també al prelitoral, però seran menys intensos que els del cap de setmana. Les pluges es concentraran al voltant d'Osona, la Garrotxa, la Selva, el Vallès Oriental i potser també cap al Bages i el Berguedà. En principi, les tempestes arribaran més descafeïnades a la costa.

Les temperatures mantindran el to rebaixat de les últimes hores, amb mínimes similars a les de diumenge i màximes molt condicionades pels possibles ruixats de tarda. Les màximes més altes es mouran a l'entorn dels 30 ºC.

Pel que fa al País Valencià i les Balears, augmentarà el risc de ruixats i tempestes localment fortes, ja que el solc d'aire fred s'endinsarà més cap al sud del Mediterrani.

I els pròxims dies...

Dimarts i dimecres poden ser un calc aproximat de dilluns, amb més tempestes de tarda. A la segona fase de la setmana recuperarem temperatures més altes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut