Pròxim Orient

L'exèrcit israelià busca tres adolescents segrestats a Hebron, a Cisjordània

Els soldats hebreus escorcollen un assentament prop d'Hebron i ja han fet almenys 80 detinguts en l'operació per rescatar els tres joves

RedaccióActualitzat

Israel ha posat en alerta la seva seguretat nacional per la desaparició de tres joves colons d'Hebron, a Cisjordània. Les autoritats hebrees parlen d'un segrest per part de palestins mentre l'exèrcit escorcolla la zona d'assentaments jueus de Gush Etzion. En l'operació han detingut una vuitantena de persones.

Els tres joves són dos adolescents de 16 anys i un noi de 19. Van desaparèixer dijous quan feien autoestop en sortir de l'escola religiosa on anaven en aquesta zona de colons pròxima a la ciutat d'Hebron, la més poblada de Cisjordània.

El ministre de Defensa d'Israel creu que els nois estan vius i focalitzen la investigació a l'àrea d'Hebron. Han desplegat més de 2.000 soldats per diversos llocs de Cisjordània. Hi ha desenes de palestins detinguts. Els passos fronterers amb Jordània estan tancats i tota l'àrea que rodeja Gaza està sota control militar. A més, hi ha una gran presència dels serveis secrets israelians als llocs més calents, aquells on es creu que hi pot haver els tres nois.

Temen la represàlia

L'exèrcit israelià no dóna credibilitat encara a les reivindicacions del segrest que els han arribat. Creu que podria ser una acció planificada per Hamas o la jihad islàmica, i està preparat per a totes les possibilitats d'acció, entre les quals hi podria haver una operació militar a gran escala a Cisjordània i a la franja de Gaza.

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha avisat a l'Autoritat Nacional Palestina que la fa responsable del que els passi als tres nois. Les autoritats palestines, però, asseguren que la zona, coneguda com a àrea C, està sota control i vigilància israeliana. Tot i aìxò, la policia palestina col·labora amb l'exèrcit israelià en la recerca dels nois.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut