Ple del Consell General del Poder Judicial
Ple del Consell General del Poder Judicial
Madrid

El CGPJ aprova la ponència conservadora que retoca lleugerament la llei de l'avortament

La ponència de la vocal conservadora Carmen Llompart despenalitza l'avortament en cas d'anomalia fetal incompatible amb la vida.

RedaccióActualitzat

Després de tres mesos estudiant l'avantprojecte de la llei de l'avortament i d'haver ajornat tres cops la votació, finalment, el ple del Consell General del Poder Judicial ha aprovat aquest divendres la ponència de la vocal conservadora Carmen Llompart, favorable a la llei de Gallardón, però que proposa canvis concrets. La proposta de la progressista Pilar Sepúlveda, que demanava la retirada del projecte, ha quedat en minoria. 

Un dels punts més destacats de l'informe aprovat, i en què coincideix amb el text progressista, és que demana despenalitzar l'avortament en cas d'anomalia fetal incompatible amb la vida, encara que no corri perill la salut psíquica de la mare. En paraules de Llombart, en aquest cas "no existeix conflicte entre els drets de l'embarassada i la protecció del concebut".

El CGPJ advoca perquè la norma garanteixi que els centres públics i privats autoritzats per a la pràctica de l'avortament "disposin de personal que no exerceixi el dret a l'objecció de consciència".

Mercè Pigem i Enrique Lucas, proposats per CiU i el PNB respectivament, i Fernando Grande Marlaska, proposat pel PP, s'han abstingut, perquè creuen que l'executiu hauria d'haver esperat la sentència del Tribunal Constitucional per reformar l'actual legislació sobre l'avortament.

L'informe ha rebut deu vots a favor, vuit en contra i tres abstencions. 


 

 

Anar al contingut