Imatge d'arxiu en què el president extremeny saluda el rei, amb el príncep al costat, en un acte al Senat.
El president extremeny saluda el rei, amb el príncep al costat, en un acte al Senat. (Foto: Reuters)
Mèrida

Monago: "És ridícul que Mas no vagi a la proclamació perquè està d'Erasmus als Estats Units"

El president extremeny diu que creia que es tractava d'un còmic quan va llegir que Artur Mas no podria anar a la proclamació de Felip VI

RedaccióActualitzat

El president del govern extremeny, José Antonio Monago, considera "tremendament ridícul" que el president de la Generalitat, Artur Mas, no vagi a la proclamació del nou rei el dia 19 perquè "està d'Erasmus als Estats Units". Mas va dir dimecres que decidirà a última hora si va a la coronació de Felip VI o si va a Califòrnia en viatge oficial, com té programat des de fa setmanes.

Sobre l'anunci del cap de l'executiu català, Monago ha assenyalat: "Quan vaig llegir aquesta declaració no sé si estava llegint un còmic, una vinyeta o una caricatura". En una entrevista a RNE, el president extremeny ha afegit que "no li estranya" l'actitud de Mas, "una persona que molt aviat formarà part de la història política d'aquest país, i no precisament en positiu".

José Antonio Monago també ha criticat l'abstenció de CiU a la votació de la llei d'abdicació. "Esperava més seny i classe dels nacionalistes catalans", ha afirmat el cap de la Junta d'Extremadura. Monago ha atribuït aquesta posició al desig de "distanciar-se de l'Estat i d'Espanya per qualsevol motiu i en qualsevol ocasió". El dirigent popular ha confirmat que ell representarà Extremadura en la proclamació del nou rei "en un dia molt important per a Espanya".

Quan li han preguntat sobre quin seria el missatge que li donaria a Felip VI, Monago ha explicat que li diria que "el problema principal del país en aquest moment és resoldre la qüestió que ara hi ha a Catalunya". Segons el president extremeny, el procés català "té germen també en altres comunitats autònomes, en un grau més o menys gran".

Anar al contingut