Barcelona

Vuit dibuixants d'"El Jueves" deixen la revista per la retirada de la portada del rei

A les dimissions de Manel Fontdevila i Albert Monteys per censura s'hi han afegit sis dibuixants més

RedaccióActualitzat

La revista satírica "El Jueves" va anunciar que ajornava fins aquest dijous la sortida als quioscos. No n'explicava els motius.

Al cap d'unes hores, dos dels dibuixants més emblemàtics de la publicació, Manel Fontdevila i Albert Monteys, anunciaven via Twitter que deixaven la publicació.

Tots dos haurien participat en l'elaboració d'una portada sobre l'abdicació del rei. Al dibuix s'hi podia veure Joan Carles I amb el nas tapat, mentre posava a Felip de Borbó una corona bruta i plena d'excrements. En declaracions a TV3, Albert Monteys ha acusat la direcció d'"El Jueves" de censura per retirar-la. I és que la portada que finalment ha arribat als quioscos té com a protagonista Pablo Iglesias, líder de Podem. Segons la versió de Fontdevila i Monteys, RBA va retirar 60.000 exemplars amb la portada censurada.

Televisió de Catalunya s'ha posat en contacte amb l'editorial per saber el seu posicionament, però no ha volgut fer declaracions. La direcció d'"El Jueves" ha negat cap tipus de censura perquè el contingut que suposadament s'ha retirat és dins de la publicació.

A la marxa de Manel Fontdevila i Albert Monteys, s'hi han afegit altres guionistes i dibuixants com Guillermo, Bernardo Vergara, Manuel Bartual, Isaac Rosa, Paco Alcázar i Luís Bustos. Així ho explicaven a les xarxes socials:

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut