Entre els assistents a la reunió a les Cotxeres hi havia Núria Feliu.
Entre els assistents a la reunió a les Cotxeres hi havia Núria Feliu.
Barcelona

Veïns de Sants recullen firmes per demanar als okupes de Can Vies que "compleixin la llei"

Els signants del manifest contra la "violència gratuïta" neguen que vagin contra el centre autogestionat però els demanen adaptar-se al marc legal

RedaccióActualitzat

Un centenar de veïns del barri de Sants han firmat un manifest contra la "violència gratuïta" en el conflicte de Can Vies "provingui d'on provingui". El text, publicat a Facebook, condemna especialment el fet que persones o col·lectius vulguin imposar les seves idees "per mitjà de la destrossa sistemàtica del mobiliari urbà i dels béns comuns". Per això, exigeixen el "cessament immediat" d'aquestes accions.

Aquest grup de barcelonins, alguns dels quals oculten el seu nom per la por de represàlies, defensen "el paper de les forces i cossos de seguretat de Catalunya" al mateix temps que avisen que fiscalitzen la seva actuació.

Els veïns, reunits en assemblea a les Cotxeres aquest dimecres al vespre, han decidit recollir firmes per demanar als okupes que "compleixin la llei". D'ara al 16 de juny, recolliran firmes per reclamar que el centre autogestionat s'adapti a la legalitat en qüestió d'horari i normativa. "No anem contra Can Vies, ens sembla molt bé que al barri hi hagi moviments reivindicatius, però sempre dins del sistema", ha afirmat el signant del manifest i cap de Comunicació de l'eix comercial Creu Coberta i veí de Sants, Albert Torras.

Un comitè format per sis persones portarà a la seu del districte de Sants les signatures que s'hagin recollit. En el manifest que subscriuen els veïns també es reclama un full de ruta i un espai per a l'associacionisme juvenil del barri.

L'assemblea dels veïns ha coincidit amb la del col·lectiu de Can Vies, que ha evitat respondre a l'oferta municipal de fer-se càrrec del centre temporalment a canvi d'adaptar-se a la llei. Els okupes han decidit mantenir la reconstrucció de l'edifici del carrer dels Jocs Florals al marge de l'Ajuntament.

Anar al contingut