El col·lectiu de Can Vies, reunit en l'assemblea en què ha decidit continuar la reconstrucció. (Foto: ACN)
El col·lectiu de Can Vies, reunit en l'assemblea en què ha decidit continuar la reconstrucció. (Foto: ACN)
Barcelona

Can Vies continuarà reconstruint l'edifici i ignora l'oferta de cessió de l'ajuntament

Els okupes decideixen en assemblea continuar reconstruint l'edifici sense la tutela del consistori i sense demanar cap llicència

RedaccióActualitzat

Els okupes de Can Vies han decidit en assemblea continuar reconstruint l'edifici sense la tutela de l'ajuntament i sense demanar cap llicència per les activitats que hi volen fer. L'assemblea ha ignorat l'oferta del consistori de cedir-les temporalment l'espai a canvi de "complir estrictament la llei". Això l'endemà de la represa de les tasques de desenrunament i de la retirada de l'excavadora que va fer l'enderroc i va cremar.

Els promotors del Centre Social Autogestionat han evitat pronunciar-se sobre si rebutgen o no la proposta de fer-se càrrec de Can Vies amb un projecte viable. "No ens poden encotillar en un model del qual no formem part i que entrem en els paràmetres de legalitat", han afirmat des del col·lectiu. La proposta es podria tractar en l'assemblea prevista per dimecres que ve. 

També s'han queixat que s'hagi "obviat, amb tot el cinisme del món, les conseqüències de la violència policial".

En canvi, han estat d'acord a tirar endavant la reconstrucció i han assegurat que ells són "els primers interessats" en la seguretat de les obres i que ja comptem amb informes tècnics que diuen que no hi ha perill. "És fals que estigui a punt de caure i continuarem amb el nostre pla de treball, de construcció col·lectiva, amb els nostres propis mitjans", han explicat. 

Can Vies també ha relativitzat l'acció del centenar de veïns que han firmat un manifest per denunciar la "violència gratuïta" de la setmana passada perquè, segons diuen, l'ha impulsat una persona "molt vinculada a CiU".

Anar al contingut