Madrid

La nova factura de la llum inclourà totes les partides desglossades

El rebut ha sortit publicat aquest divendres al BOE i una de les novetats és que es desglossarà molt més les partides que inclou

RedaccióActualitzat

El BOE ha publicat aquest divendres la nova factura de la llum. Tindrà tres pàgines i una de les novetats és que estaran desglossades totes les partides del rebut.

La primera pàgina serà semblant a l'actual. Inclourà dades bàsiques del client i la companyia, l'import de la factura i un gràfic de consum. A la segona és on hi ha les novetats més destacades. Hi haurà un gràfic on es detallarà, de forma desglossada, l'import de cada element inclòs a la factura. La part més petita és la que correspon als impostos, mentre que la segona en rellevància és la dels costos reals de produir l'electricitat i el benefici per a l'empresa.

La part més important és la dels anomenats "costos regulats". Aquí es donarà el detall de tres conceptes: els incentius a les energies renovables, els costos de les xarxes de transport i distribució i, finalment, altres com el cost del dèficit.

La resta d'aquesta segona pàgina es dedicarà a unes enrevessades explicacions sobre els marges, peatges, impostos i altres conceptes de la factura.

La tercera pàgina recollirà l'impacte ambiental del consum i oferirà informació sobre les alternatives al preu regulat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut