Pau Guerra, portaveu de Can Vies.
Pau Guerra, portaveu de Can Vies.
Barcelona

Els col·lectius de Can Vies no negociaran amb l'Ajuntament de Barcelona

Convoquen tothom que els vulgui donar suport a una concentració demà al matí a Can Batlló

RedaccióActualitzat

Els col·lectius de Can Vies donen per trencat el diàleg amb l'Ajuntament de Barcelona. Aquest divendres s'esperava la reacció d'aquests col·lectius l'endemà que el Centre Social de Sants oferís una proposta per reconduir el conflicte i que l'alcalde de Barcelona es mostrés predisposat a aturar la demolició de l'edifici per facilitar l'acord.

Portaveus dels col·lectius que ocupaven la casa han comparegut a Can Batlló i han deixat molt clar que el diàleg amb l'ajuntament es va trencar el moment en què es va fer el desallotjament. Així doncs, asseguren que no pensen parlar amb el consistori.

A més, exigeixen la dimissió de l'alcalde, Xavier Trias, i el regidor de Sants, Jordi Martí. El portaveu del col·lectiu, conegut amb el sobrenom de Pau Guerra, ha exigit també "la llibertat i la retirada dels càrrecs de tots els detinguts i que s'aturin tots els processos de desallotjament i els desnonaments contra la resta de centres socials ocupats que també estan en perill".

Els col·lectius de Can Vies i d'altres col·lectius del barri de Sants han assegurat que tornaran a aixecar aquest centre social i han convocat tothom que els vulgui donar suport a una concentració aquest dissabte al matí a Can Batlló.

El Centre Social de Sants-Associació de Veïns va proposar a l'ajuntament que aturi l'enderroc de Can Vies i faci "una proposta política audaç" als col·lectius del centre autogestionat per reprendre el diàleg i acabar amb el conflicte que fa quatre dies que dura al barri de Sants. Per la seva part, l'alcalde Trias es va mostrar disposat, a TV3, a aturar l'enderroc "si m'ho demanen com a condició". Ara bé, assegura que va enviar l'excavadora a tirar a terra l'edifici perquè "estava en mal estat" i que Can Vies està aixecat en un espai que és una zona verda. Tot i això, es mostrava obert a buscar un espai alternatiu als seus ocupants.

Anar al contingut