Barcelona

Trias busca mediadors per desencallar el conflicte de Can Vies

L'alcalde de Barcelona ha explicat que el síndic de greuges s'ha ofert a fer de mediador en aquest conflicte i que ha parlat amb David Fernàndez. Trias assegura que està obert al diàleg per buscar una sortida al conflicte.

RedaccióActualitzat

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha plantejat que potser ara caldria una mediació externa i ha explicat a "Els matins" de TV3 que el síndic de greuges s'ha ofert a fer de mediador en aquest conflicte. "Jo vull donar les gràcies, molt especialment, al síndic de greuges, que s'ha ofert a mediar. Estic completament d'acord, a través de qui vulgui, a una mediació". En aquest sentit, ha explicat també que ha parlat amb la síndica de Barcelona i que ha trucat al diputat de la CUP David Fernàndez, proper als moviment socials de Can Vies i que demana la dimissió del regidor Jordi Martí, perquè fes de mediador."Si vol mediar estaré encantat", ha assegurat. Ara bé, després de dir que ha parlat amb membres de grups polítics demanant col·laboració, que admès que "no és fàcil perquè aquesta gent tampoc té autoritat sobre determinats grups".

Trias ha assegurat també que està obert al diàleg per buscar una sortida perquè es pugui continuar el treball social en un altre local: "Seguim amb la mà estesa per seguir amb tota l'activitat social que es portava a terme a l'edifici" i "estem disposats a carregar-nos d'infinita paciència per negociar i arribar a una solució." Ara bé, manifesta que no negociarà "amb violents". Per l'alcalde, hi ha un sector a qui li interessa més el conflicte que resoldre la situació. I per resoldre'l "es necessita que l'altra part vulgui dialogar".

Respecte a Martí, l'alcalde ha reiterat el seu suport al regidor del districte de Sants i ha garantit que, tot i les peticions perquè dimiteixi, continuarà en el càrrec.

L'alcalde ha explicat, finalment, que l'ajuntament feia tres anys que negociava amb els ocupants de Can Vies per trobar una solució a l'ordre de desallotjament dictada pel jutge, i que l'última oferta que van fer era molt favorable perquè volien arribar a un acord perquè ja preveien que el desallotjament podia generar conflicte.

Dificultats per aconseguir el diàleg

Per la seva banda, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, i Ferran Aguiló, portaveu de la Plataforma de Suport a Can Vies, han evidenciat a "El matí de Catalunya Ràdio" les dificultats per aconseguir un diàleg que posi fi al conflicte generat arran del desallotjament d'aquest centre social. Forn ha insistit que l'ajuntament ha esgotat totes les vies de negociació. "De bona voluntat n'hi ha hagut des de fa molts mesos. Primer per intentar iniciar el diàleg, perquè des que el regidor Jordi Martí és regidor de l'ajuntament sabia que hi havia aquest problema i ha intentat parlar amb ells", ha dit el primer tinent d'alcalde, que ha lamentat que "durant molt temps ha estat impossible qualsevol tipus de diàleg. Quan hi va haver la sentència es va poder començar a parlar i quan es van fer propostes van ser rebutjades."

Però pel portaveu de la Plataforma de Suport a Can Vies, l'actitud de l'ajuntament no afavoria el diàleg en les negociacions. "La primera vegada que el districte posa per escrit una proposta sobre la taula ho fa amb una primera condició, que la gent abandoni l'edifici, quan la gent que hi havia per pròpia iniciativa havia plantejat fer les modificacions que després l'ajuntament va plantejar com si fossin iniciativa seva." I afegeix: "Nosaltres estàvem disposats no només a fer-les, sinó que les anàvem a assumir econòmicament."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut