Barcelona

Un regidor de Barcelona afirma que han rebut centenars de denúncies per mal ús de Can Vies

Considera que darrere dels disturbis s'hi barregen grups violents que en alguns casos vénen de fora de la ciutat i grups amb reivindicacions legítimes

RedaccióActualitzat

El regidor de Presidència i Territori de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha afirmat que els últims anys el consistori ha rebut centenars de denúncies veïnals contra alguns ocupants de Can Vies, que no han de generalitzar-se al col·lectiu d'usuaris d'aquest edifici.

En declaracions a TV3, Martí ha afirmat que darrere dels disturbis de Can Vies després del desallotjament dels seus ocupants i l'enderroc de l'edifici hi ha grups violents, en alguns casos procedents de fora de la ciutat, que s'han barrejat amb altres grups que plantegen reivindicacions "que han de ser enteses i gestionades".

El regidor ha afirmat que amb prou feines es parla de les queixes veïnals respecte a alguns usuaris d'aquest espai - que ha desvinculat del conjunt d'usuaris de Can Vies- i de denúncies rebudes per problemes de sorolls, seguretat, higiene i amenaces, així com tampoc del fet que alguns veïns del barri no s'atrevien a denunciar públicament aquestes situacions.

Martí ha assegurat que "des del minut zero" l'Ajuntament de Barcelona ha intentat trobar una solució al contenciós judicial de Can Vies, un edifici propietat de l'empresa municipal TMB, i que ho han intentat amb la mediació i el diàleg amb entitats veïnals de la zona i amb "fórmules imaginatives" per acordar un conveni sobre usos d'aquest espai.

Per la seva banda, el president de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona, Lluís Rabell, ha afirmat també a TV3 que el problema de Can Vies no és només d'ordre públic, sinó que al darrere hi ha un "mar de fons" de malestar ciutadà per la crisi econòmica que està afectant especialment alguns barris de Barcelona.

També ha qualificat de "precipitada" la decisió d'ensorrar l'edifici, perquè això -segons el seu parer- complica trobar una solució a aquest conflicte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut