Barcelona

La CUP acusa el govern de Trias de ser "piròman i bomber" a Can Vies i demana la dimissió del regidor Jordi Martí

David Fernàndez creu que el regidor de Sants és el detonant dels aldarulls i que la renúncia podria calmar els ànims

RedaccióActualitzat

El diputat de la CUP David Fernàndez ha acusat l'Ajuntament de Barcelona de ser "piròman i bomber" en el desallotjament de Can Vies i ha reclamat la dimissió del regidor de Sants Jordi Martí com a primer pas per destensar la situació.

En una entrevista a l'espai "Polièdric", de Catalunya Informació, Fernàndez ha afirmat que Martí "és part directe del conflicte i és qui ha desallotjat Can Vies". Segons ell, el fet que Martí hagi dit que no es pensava que l'ordre de desallotjament acabés amb la violència amb què ho ha fet demostra que el regidor viu d'esquena a Sants. "No coneix el barri. Que dimiteixi", ha sentenciat.

El diputat de la CUP ha argumentat que qui ha d'assumir responsabilitat és l'Ajuntament perquè "qui envia la policia són els polítics". Fernàndez ha lamentat les destrosses de mobiliari urbà o l'atac a la unitat mòbil de TV3, però ha considerat que "això és la foto, i la foto no serveix per explicar el conflicte".

També ha deixat clar que per la CUP "la violència no és mai una opció", i ha afegit: "Per mi també és violència tirar Can Vies a terra o trencar el vidre de la redacció de 'La Directa'".

El rerefons de la qüestió és que no hi ha hagut "respecte" per aquest projecte social que ha estat "un espai de convivència, diàleg i cultura popular".

Fernàndez ha negat que els aldarulls per Can Vies puguin danyar el procés sobiranista català. Precisament, ha augurat que la CUP serà "clau quan arribi el bloqueig de la consulta al món local".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut