Ricardo Pages, Juan Caellas, Manuel Trouano i Santiago José Abella al jutjat. (Foto: EFE)
Ricardo Pages, Juan Caellas, Manuel Trouano i Santiago José Abella al jutjat. (Foto: EFE)
Madrid

La cúpula de Caixa Penedès busca reduir la pena tornant 28,6 milions d'euros de les seves pensions

Els imputats tornarien 28,6 milions de les pensions que es van atribuir per evitar els tres anys de presó que demana la fiscalia

RedaccióActualitzat

Els quatre exdirectius de Caixa Penedès que estan jutjant per adjudicar-se pensions multimilionàries, han buscat atenuar les seves penes demanant tornar els 28,6 milions d'euros que presumptament van cobrar de forma irregular.

Intenten evitar l'ingrés a la presó reconeixent els fets i reparant el dany ocasionat, amb la qual cosa haurien de tornar a l'entitat els 28,6 milions que es van arribar a embutxacar per les seves jubilacions.

El jutge de l'Audiència Nacional que porta el cas, José María Vázquez Honrubia, ha suspès fins aquest dijous el judici contra l'exdirector general Ricard Pagès i els exdirectius Santiago Abella, Joan Caellas i Manuel Troyano a petició de les parts. Els quatre acusats busquen un acord amb les acusacions per intentar disminuir les penes de presó que demanen per a ells.

No obstant, la Fiscalia Anticorrupció, es manté ferma i demana 3,5 anys per a Pagès i de 3 anys per a la resta d'exdirectius per un delicte d'administració deslleial i un altre d'apropiació indeguda.

L'última fase del judici ha quedat interrompuda a l'espera que l'acusació particular, el Banc Mare Nostrum, on va quedar integrada Caixa Penedès, modifiqui el seu escrit de conclusions provisionals. Així, doncs, la vista acabarà aquest dijous amb les conclusions definitives d'ambdues parts.

Recorda que el Banc Mare Nostrum va haver de ser rescatat amb 910 milions d'euros del FROB i sosté que els acusats van maquinar conjuntament una trama per obtenir els diners de manera il·lícita.

Aquest recés ha permès obrir un període en què les parts podrien negociar un acord per rebaixar les condemnes i el retorn dels diners cobrats. Les acusacions particulars i la fiscalia volen que a més de les penes de presó retornin els diners que van rebre. Són 10,73 milions en el cas de Ricard Pagès, 1,89 Abella i 2,56 que estarien a mans dels hereus de Jorba. Troyano i Caellas van ser acomiadats i no van cobrar els diners.

En la primera sessió del judici, celebrada dilluns de la setmana passada a l'Audiència Nacional, els quatre exbanquers van defensar la legalitat d'aquestes retribucions, amb les quals van equiparar les seves condicions a les de la resta de treballadors.

Anar al contingut