Exterior de TV3.
Instal·lacions de Televisió de Catalunya.
Madrid

Soria confirma el tancament d'un múltiplex de TV3

El ministre diu que la Generalitat haurà de decidir quin dels tres múltiplexs deixa "caure" a partir del 2015

RedaccióActualitzat

El govern Rajoy ha confirmat que TV3 perdrà un dels seus múltiplexs. El tema ha tornat a sortir a la llum en la primera sessió de control a l'executiu espanyol després de les eleccions europees.

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha apuntat que Catalunya haurà d'eliminar un dels tres múltiplexs de TDT i que pensa que hauria de ser un dels dos que té TV3. Soria ho ha dit tot recordant que la resta de comunitats autònomes es quedaran amb un dels dos que tenen ara.

"Serà la mateixa Generalitat la que decidirà qui perd", ha dit Soria respecte a qui prendrà la decisió.

Però alhora ha recordat que TV3 té actualment dos múltiplexs, mentre que un altre és d'una privada. 

Soria ha fet aquestes declaracions en resposta al diputat d'ERC Alfred Bosch, que ha formulat prop d'una vintena de preguntes sobre si el govern espanyol pensa impedir emissions que garanteixen la pluralitat televisiva en llengua catalana, i si retallarà a la meitat l'espectre disponible per a la televisió en català.

Soria ha corregit el republicà català precisant que Catalunya és l'única comunitat autònoma que té tres múltiplexs; dos d'ells públics i gestionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). "Està previst que un dels dos caigui", ha dit.

Homs confirma entrevista amb Indústria

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha reconegut que hi ha una reunió agendada ja amb el Ministeri d'Indústria per discutir sobre el futur dels canals de TV3. 

Homs ha dit durant la sessió de control al govern al Parlament, en resposta als diputats d'ERC Sergi Sabrià i de C's Carlos Carrizosa, que els pròxims dies es reunirà amb representants del ministeri per abordar el futur de les emissions dels canals de la CCMA.

Obligats per la UE

Aquest dimecres al Congrés el ministre Soria ha sostingut que la Generalitat "sap des de fa més d'any i mig" que hi ha d'haver una reordenació de l'espectre radioelèctric, un mandat que no emana per voluntat del govern espanyol, sinó que procedeix de la UE, que exigeix a tots els països membres que per a l'1 de gener del 2015 alliberin una part de l'espectre radioelèctric, de manera que on hi ha canals de televisió pugui desenvolupar-se la tecnologia mòbil 4G.

A més, ha precisat que aquesta reorganització dels canals de la TDT afectarà tant l'àmbit privat com el públic. Com a públics ha apuntat a TVE i a tots els canals autonòmics.

Durant la seva intervenció, el ministre ha assegurat també que el govern central "no té cap intenció" d'adoptar "cap mesura" que restringeixi la pluralitat a la televisió, ni a Catalunya ni en cap altre territori.

Anar al contingut