El ministre d'Exteriors, votant diumenge passat a Madrid. (Foto: EFE)
El ministre d'Exteriors, votant diumenge passat a Madrid. (Foto: EFE)
Madrid

Margallo creu que el sobiranisme ha arribat "al seu sostre" i insisteix que la consulta "no es produirà"

El ministre apunta que diumenge hi va haver "una enorme mobilització d'independentistes", però que "altres persones no independentistes van preferir abstenir-se"

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Estrangers, José Manuel García-Margallo, no creu que l'independentisme hagi obtingut un gran suport a les urnes per al procés sobiranista i ha considerat que el resultat a les eleccions europees de diumenge passat és "el seu sostre". El ministre ha apuntat que en els comicis del 25 de maig hi va haver "una enorme mobilització d'independentistes, han anat a les urnes", però que "altres persones no independentistes van preferir abstenir-se".

García-Margallo ha indicat que aquesta qüestió necessita "una reflexió més seriosa", però ha reiterat que la independència de Catalunya "no es produirà, com tampoc ho farà la consulta". El cap de la diplomàcia espanyola ha dit que no és que "el govern no estigui disposat a parlar d'aquest tema", sinó que "simplement, no pot parlar-ne" perquè "la unitat d'Espanya no ens correspon decidir-la a nosaltres, no està entre les nostres competències". A més, ha afegit, l'executiu "ha jurat defensar i fer complir la Constitució".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut