Madrid

Rubalcaba convoca un congrés extraordinari i descarta ser candidat a les primàries del PSOE

"Ara ja els puc dir que sí, que fa temps vaig decidir no presentar-me a les primàries", ha dit Rubalcaba.

El secretari general del PSOE admet que han tingut "uns resultats dolents sense pal·liatius".

RedaccióActualitzat

Totes les mirades estaven avui posades a la seu del PSOE, gran perdedor de les eleccions europees d'aquest diumenge. Ells mateixos ho admeten sense miraments. Ho va fer ahir la cap de llista, Elena Valenciano, i avui ho ha tornat a fer el secretari general, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ha assegurat que el seu partit "ha tingut uns resultats dolents sense pal·liatius".

"No hem recuperat la confiança dels ciutadans", ha assegurat, perquè hi ha gent que ho està passant molt malament i que recorda que la crisi, el seu patiment, va començar amb un govern socialista. I el PSOE és conscient que només amb un canvi recuperarà la confiança perduda, per això fa temps va obrir "un procés de renovació que ha de culminar amb la convocatòria de primàries obertes". Però conscients que amb això no n'hi ha prou i que el temps se'ls tira a sobre, avui Rubalcaba ha anunciat un nou calendari en aquest procés i la convocatòria d'un congrés extraordinari per als dies 19 i 20 de juliol. D'aquest congrés, ha explicat Rubalcaba, en sortirà una nova direcció que serà l'encarregada de celebrar les primàries.

I un cop convocat el congrés, Rubalcaba, que fins ara sempre s'havia negat a parlar de primàries, ha descartat definitivament repetir com a candidat. "Ara ja els puc dir que sí, que fa temps vaig decidir no presentar-me a les primàries".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut