Madrid

Podem promet treballar amb altres partits del sud d'Europa per "no ser una colònia d'Alemanya"

Podem ha aconseguit cinc eurodiputats i promet treballar amb altres partits del sud d'Europa per "no ser una colònia d'Alemanya"

Actualitzat

Podem, una de les formacions que es consideren hereves del moviment social i polític de protesta que va omplir places i espais públics el maig del 2011, ha estat la gran sorpresa d'aquestes eleccions europees. En les seves primeres declaracions després de saber que s'havien convertit en la quarta força més votada del país gràcies a 1,2 milions de vots, el seu cap de llista, el televisiu Pablo Iglesias, ha subratllat el "seriós correctiu" als grans partits i l'inesperat del resultat.

Iglesias ha demanat calma als seus seguidors assenyalant que encara no han aconseguit el seu objectiu: erigir-se com a alternativa de govern. També ha recordat que demà hi continuaran havent sis milions d'aturats i desnonats, per la qual cosa, ha afegit, els seus cinc eurodiputats treballaran amb altres partits del sud d'Europa per dir que "no volem ser una colònia d'Alemanya".

Aquest jove escriptor i professor de Ciències Polítiques a la Universitat Complutense té 35 anys i és un polític curtit en les tertúlies televisives, on s'ha fet conegut i ha aconseguit fer-se un lloc en el panorama dominat fins ara pel bipartidisme.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut