Pakistan

Alerta màxima al Pakistan davant les protestes per la mort de Bhutto

L'exèrcit pakistanès es desplega pel país amb ordres de disparar per controlar els possibles aldarulls. La situació és especialment delicada a la província de Sindh, bastió del Partit del Poble del Pakistan, la formació a la qual pertanyia Bhutto. Durant les darreres hores, s'han produït atacs en edificis governamentals i cases residencials. També hi ha carreteres tallades i botigues saquejades, a banda de manifestacions de rebuig a l'atemptat al Caixmir indi. Els aldarulls ja haurien provocat més morts que l'atemptat contra Bhutto.

Actualitzat

Les forces de seguretat pakistaneses es troben en estat de màxima alerta i tenen l'autorització de reprimir a trets els possibles aldarulls. Almenys 3 persones, incloent-hi un candidat del partit governamental, han mort en un atemptat a la conflictiva zona de la vall de Swat, al nord-oest del país.

Al sud, a la ciutat de Hyderabad, la policia ha disparat contra una manifestació i ha ferit cinc dels convocants. A més, el desplegament policial s'ha reforçat a la ciutat de Larkana, al sud-est, on aquest matí enterren Bhutto enmig d'un bany de multituds.

Musharraf ha decretat l'estat d'alerta a tot el país en previsió de més aldarulls i incidents greus, com els que s'han succeït a tot el país durant la primera nit després de la mort. El dolor i la ràbia dels seguidors de Bhutto han desembocat en greus incidents i es calcula que ja haurien mort prop d'una vintena de persones. El Ministeri de l'Interior reconeix que hi ha problemes a tot arreu, i les forces de seguretat es troben en alerta vermella. Hi ha carreteres tallades, oficines bancàries incendiades i botigues d'armes saquejades.

Les autoritats han ordenat tancar les escoles i els bancs durant tres dies. A més, la policia ha dissolt una concentració a la ciutat de Peshawar, on un centenar de persones han tallat la via principal cridant consignes contra el president Musharraf.

Temor a l'Índia davant la possibilitat que els aldarulls s'estenguin

Les autoritats índies també es troben en alerta i s'han establert llocs de control extres a la regió del Caixmir per por de possibles disturbis després que s'ha fet una crida a iniciar una vaga per manifestar el rebuig a l'assassinat de Bhutto. La policia del Caixmir indi ha dispersat amb gasos lacrimògens els centenars de manifestants que han protestat i han llançat pedres per l'assassinat d'ahir de l'exprimera ministra pakistanesa Benazir Bhutto.

La manifestació s'ha desenvolupat als carrers de Srinagar, la principal ciutat de l'estat indi de Jammu i el Caixmir, abans que comencessin les oracions del divendres, segons fonts policials. No s'ha informat de ferits. Amb crits de "Volem llibertat" i "Llarga vida al Pakistan", els manifestants han llançat pedres contra la policia quan ha intentat evitar una manifestació.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut