Alemanya i Finlàndia registren els increments d'inflació més importants. (Foto: Reuters)
Alemanya i Finlàndia registren els increments d'inflació més importants. (Foto: Reuters)
Brussel·les

L'eurozona congela el seu creixement amb una inflació a l'alça

Alemanya amb un 0,8% i Espanya amb un 0,2% són els països amb una taxa de creixement més elevada

RedaccióActualitzat

L'eurozona manté el seu creixement pràcticament congelat, mentre la inflació ha tornat a augmentar. El primer trimestre del 2014, el PIB a l'eurozona va avançar un tímid 0,2%, una xifra idèntica a la registrada l'últim trimestre de l'any passat, segons la dada preliminar publicada per l'Eurostat, l'oficina d'estadística comunitària.

Entre els grans països que formen l'eurozona, la taxa de creixement més alta del primer trimestre de l'any correspon a Alemanya, que es va accelerar del 0,4% al 0,8%, seguida d'Espanya, que va passar del 0,2% al 0,4%. L'economia francesa es va estancar davant del creixement del 0,2% de l'últim trimestre de 2013, mentre que Itàlia es va contraure un 0,1%, davant l'expansió del 0,1% de finals de l'any passat.

En el conjunt de la UE, la taxa de creixement ha estat del 0,3%, per sota del 0,4% registrat entre l'octubre i el desembre de 2013.

Pel que fa a la inflació, la taxa interanual de la zona euro s'ha incrementat a l'abril un 0,7%, dues dècimes més que al març, segons dades de l'Eurostat. Les vacances de Setmana Santa hi tindrien a veure. I és que l'impacte més gran per aquest augment l'han tingut els paquets de vacances, seguits del tabac i l'electricitat. Haurien influenciat a la baixa els carburants per a transports, les telecomunicacions i les verdures. En el cas d'Espanya, la inflació interanual també va pujar a l'abril fins al 0,3%, després de la caiguda del 0,2% registrada al març.

La inflació subjacent, que exclou la volatilitat de l'energia i els aliments frescos, ha experimentat una pujada de l'1,1%, davant del 0,7% del març. Si s'exclouen només els preus de l'energia i es mantenen els dels aliments, la inflació a l'eurozona va pujar nou dècimes, una més que al març.

En el conjunt de la UE, la taxa d'inflació de l'abril també ha pujat fins al 0,8%, dues dècimes més que al març. Tot i això, està lluny de l'1,4% registrat un any abans.

Per països, Grècia, Bulgària, Xipre, Hongria, Eslovàquia, Croàcia i Portugal van registrar inflacions interanuals negatives. Les pujades més importants van correspondre a Àustria, Romania, Finlàndia i Alemanya.

Anar al contingut