Lleó

Assassinen a trets la presidenta de la Diputació de Lleó enmig del carrer

Isabel Carrasco ha mort aquest dilluns a la tarda assassinada a trets enmig del carrer

Actualitzat

La presidenta de la Diputació de Lleó, Isabel Carrasco, ha mort aquest dilluns a la tarda en ser tirotejada als voltants de casa seva, al passeig de la Condesa de León. Hi ha dues dones, mare i filla, detingudes per la presumpta relació amb els fets.

Testimonis presencials han explicat que cap a les cinc de la tarda la presumpta agressora ha disparat entre dues i quatre vegades a Carrasco, també presidenta del PP a la província de Lleó, quan era a la passarel·la sobre el riu Bernesga a l'altura del centre de salut de la Condesa, que uneix el domicili de Carrasco amb la seu del PP. La suposada autora dels trets hauria caminat uns 150 metres fins a la passarel·la on ha tingut lloc el crim i ha tornat pel mateix camí fins al cotxe, que tenia estacionat.

Efectius de la Policia Nacional i Local s'han desplaçat ràpidament al lloc dels fets i han detingut una dona i la seva filla, tot i que la policia encara no ha determinat qui de les dues hauria disparat els trets. Segons fonts policials, les primeres informacions apuntarien que ha estat la mare, de 55 anys. La filla, de 35, que és enginyera de professió, havia estat acomiadada de la Diputació de Lleó, tot i que algunes fonts assenyalen que l'acomiadament hauria estat recent i d'altres el situen fa més de dos anys. Així, doncs, pren força la hipòtesi que ja apuntava el Ministeri de l'Interior i que parlava de la "venjança personal" com a mòbil del crim.

Les detingudes són dona i filla d'un inspector cap de la Policia Nacional d'Astorga. Segons han informat fonts policials, l'agent ha explicat als seus superiors que té l'arma reglamentària ell mateix, la qual cosa descartaria que l'assassinat s'hagi comès amb aquesta arma.

Fonts policials que cita l'agència Europa Press asseguren que la detinguda més jove va ser candidata del PP a Astorga (Lleó) a les municipals del 2007, el mateix any en què va començar a treballar a la Diputació. La dona va anar al número set de la llista però no va entrar. La seva mare també milita al PP.

El diari "El País" informa que Carrasco havia sortit del seu domicili amb la seva actual parella en direcció a la seu del PP a Lleó. Ella hi ha anat a peu i el seu nòvio amb moto. Quan la seva parella ha vist que Carrasco no arribava i que, al voltant, hi havia cotxes policials, s'ha desplaçat fins al lloc del crim.

La investigació continua oberta i la seguirà ben de prop el director general de la policia, Ignacio Cosidó, que viatja cap a Lleó per dirigir el cas des del lloc dels fets. El jutge ja ha ordenat l'aixecament del cadàver de Carrasco per traslladar-lo a l'Institut Anatòmic Forense.

Capella ardent a la Diputació

Els partits polítics han suspès tots els actes de campanya previstos per aquest dilluns i els seus representants han expressat la consternació pels fets. L'Ajuntament de Lleó ha decretat tres dies de dol oficial.

Aquest dimarts a partir de les nou del matí s'obrirà la capella ardent amb les restes mortals de Carrasco a la seu de la Diputació. Ho ha anunciat l'Ajuntament de Lleó, on aquest dilluns al vespre s'ha celebrat un ple extraordinari.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut