Sant Joan Despí

Carme Forcadell continua al capdavant de l'ANC elegida amb prop de 3.000 vots

Carme Forcadell ha sortit reelegida amb prop de 3.000 vots en les eleccions al Secretariat Nacional que s'han celebrat aquest dissabte

Actualitzat

Carme Forcadell i el seu equip continuaran al capdavant de l'Assemblea Nacional Catalana. Forcadell ha sortit reelegida amb prop de 3.000 vots en les eleccions al Secretariat Nacional que s'han celebrat aquest dissabte, segons els resultats encara provisionals que ha facilitat l'ANC.

Jaume Marfany i Ferran Civit han estat el segon i tercer més votats. Els 25 candidats que han obtingut més vots formaran part del nou Secretariat que haurà de gestionar l'any de la consulta.

Els resultats definitius es proclamaran el 13 de maig i el dissabte es constituirà el nou Secretariat i es nomenaran els nous càrrecs.

Forcadell se sent il·lusionada per encetar el seu últim mandat, marcat per l'aplicació del full de ruta cap a la independència que es va aprovar el 5 d'abril. Forcadell té clares quines seran les prioritats d'aquest nou mandat. "Consolidar la majoria social a favor del sí-sí i arribar arreu del món perquè sàpiguen el que està passant a Catalunya són els dos principals objectius que ens marcarem com a assemblea."

L'encara líder de l'ANC ja no es podrà tornar a presentar, perquè els estatuts de l'entitat limiten els mandats a tres. Forcadell assegura que la pluralitat que demanava el corrent d'opinió intern Essència ja es reflecteix en aquestes eleccions. S'hi presenten tres candidatures col·lectives a més de diverses d'individuals.

Els 30.000 socis de l'entitat han hagut d'escollir 25 representants nacionals d'entre els 52 que s'han presentat, i 50 representants territorials d'entre 80 candidats.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut