Madrid

La nova llei de trànsit obliga els ciclistes menors de 16 anys a portar casc per la ciutat

La normativa que entra en vigor multa amb 1.000 euros per a qui dupliqui la taxa d'alcohol permesa o sota els efectes de les drogues

Actualitzat

Aquest divendres entra en vigor la nova llei de trànsit. A partir d'ara, els ciclistes de menys de 16 anys estan obligats a portar casc per la ciutat. Fins ara només era obligatori a la carretera. Una altra mesura que afecta els menors és que els nens que facin menys d'un metre i 35 centímetres hauran d'anar amb cadireta o elevador als seients del darrere del cotxe. No podran anar al davant, tret que que tots els posteriors estiguin ocupats per altres menors. Trànsit podria arribar a immobilitzar el vehicle si no s'utilitza la cadireta.

La nova normativa també preveu que s'apugi el límit de velocitat dels 120 als 130 km/h en alguns trams d'autopista i autovia. Això es concretarà en l'articulat del nou Reglament de Circulació, que previsiblement s'aprovarà al juny. 

Si fins ara estaven prohibits els inhibidors de radars, ara també se'n prohibeixen els detectors. Els qui en facin servir s'enfrontaran a una multa de 200 euros i a la retirada de 3 punts del carnet. Qui dupliqui la taxa d'alcohol permesa o sota els efectes de les drogues serà sancionat amb una multa de 1.000 euros.

Aquesta nova llei de trànsit, que es va aprovar amb els vots del Partit Popular i de Convergència i Unió, és la divuitena des del 1990.

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut