Barcelona

Ester Quintana demana responsabilitats a la conselleria i desitja que les pilotes de goma no tornin a ferir ningú "mai més"

Anuncia un recurs a la interlocutòria judicial perquè, davant d'una actuació "imprudent i desproporcionada", pot "haver-hi alguna cosa més"

RedaccióActualitzat

Ester Quintana ha celebrat que, "després de 18 mesos, el jutge digui el mateix que he dit jo durant tot aquest temps", és a dir, que va perdre l'ull a causa d'una pilota de goma llançada pels Mossos d'Esquadra. En una entrevista amb TV3, Quintana ha anunciat que, tot i això, recorrerà la interlocutòria perquè, davant d'una actuació que el jutge ha qualificat d'"imprudent i desproporcionada", creu que "pot haver-hi alguna cosa més".

Segons Quintana, després que es reconegui l'origen de la seva lesió, ara cal buscar-ne i castigar-ne els responsables. En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Quintana ha reclamat que es comencin a assumir responsabilitats i assenyala directament a la conselleria d'Interior i els Mossos d'Esquadra.

Quintana assegura que "hi ha persones que estan dintre de la conselleria, persones que estan dintre dels Mossos que van dir per activa i per passiva que no havien disparat pilotes de goma i que el que jo havia dit no era veritat". Sense dir-ho, Quintana apunta al director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, que va negar que es fessin servir pilotes de goma i que si hi havia proves del contrari dimitiria.

Tot i que la interlocutòria qualifica l'actuació policial del 14 de novembre del 2012 d'imprudent i desproporcionada, el Departament d'Interior n'està satisfet. Recorda que el jutge parla d'indicis i no pas de proves i destaca que no es veu intenció de fer mal en la conducta dels mossos.

"Que mai més a cap persona la tornin a ferir"

També ha valorat positivament la decisió del Parlament de prohibir les pilotes de goma "perquè són unes armes perilloses, tal com van dir els mateixos Mossos". Quintana ha volgut recordar també que aquesta prohibició és "feina de moltes persones, no només meva".

De cara al futur, Quintana desitja que acabi "tota la impunitat que hi ha i que mai més a cap persona la tornin a ferir". De tota manera, creu que el que demana és "impossible". Malgrat la satisfacció de la decisió judicial, Quintana assenyala que "mai" estarà contenta: "Jo l'ull no el tindré mai més i tota la vida me'n recordaré, d'això", ha dit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut