Montserrat Caballé, en una imatge d'arxiu
Montserrat Caballé, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Montserrat Caballé paga 300.000 euros a Hisenda i declararà des de casa

El jutge accepta la petició de la defensa perquè la soprano declari divendres des de casa seva

RedaccióActualitzat

La soprano Montserrat Caballé ja ha tornat a l'Agència Tributària 300.000 euros dels 508.562 presumptament defraudats en la seva declaració d'IRPF del 2010. Segons fonts judicials, Caballé està reunint la quantitat restant per saldar el deute amb Hisenda. D'aquesta manera, com que admet les acusacions, fins i tot podria arribar a un acord per evitar el judici a canvi de pagar una multa.

La soprano declararà divendres des de casa seva davant el jutge i la fiscal de delictes econòmics. El jutge ha acceptat la petició de la defensa perquè la cantant, de 81 anys, no hagi de comparèixer al jutjat a causa del seu estat de salut i els problemes de mobilitat que té. Caballé declararà imputada per un presumpte delicte contra la Hisenda pública.

En fer-se públic el presumpte frau, la fiscalia va indicar que, tot i viure a Espanya el 2010, Montserrat Caballé figurava com a resident a Andorra "només a efectes de no tributar a la Hisenda Pública Espanyola". Segons la fiscalia, vivia a Barcelona tot l'any i només anava a l'estranger per motius professionals, per actuar o per gravar discos i, per això, estava obligada a presentar davant l'Agència Tributària la declaració de l'IRPF.

Anar al contingut