El cardenal Cañizares, en una imatge d'arxiu.
El cardenal Cañizares, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

El Vaticà està pensant en Antonio Cañizares com a substitut de Lluís Martínez Sistach, segons "La Vanguardia"

El Vaticà està pensant en ell com a substitut de Lluís Martínez Sistach, segons "La Vanguardia"

RedaccióActualitzat

El cardenal Antonio Cañizares podria ser el nou arquebisbe de Barcelona. Segons publica el diari "La Vanguardia", el Vaticà està pensant en Cañizares per susbtituir Lluís Martínez Sistach, que es jubilarà. El relleu es faria abans de les vacances d'estiu.

Cañizares, de 68 anys, és valencià, té un perfil conservador i s'ha mostrat partidari de la unitat d'Espanya. Va ser un dels responsables del document episcopal que, l'any 2006, definia la unitat d'Espanya com un bé moral que cal preservar. Actualment és el prefecte d'un dicasteri del Vaticà que regula la litúrgia i el ritual dels sagraments.

També és arquebisbe emèrit de Toledo i abans havia estat bisbe d'Àvila i de Granada.

Església Plural, en contra

L'associació Església Plural no veu de bon ull la possibilitat que el Vaticà nomeni el cardenal Antonio Cañizares com a nou arquebisbe de Barcelona. Josep Torrens, portaveu de l'entitat, creu que es tracta d'un globus sonda i no hi dóna gaire credibilitat, però, si fos cert, diu que "faria molt de mal a l'Església a Catalunya". "Cañizares representa una teologia pròpia d'altres èpoques", ha afegit Torrens als micròfons de Catalunya Informació, i, per tant, "no aportaria res de nou sobre la nova línia de pontificat que està aportant el papa Francesc, sinó al contrari".

 

 

Anar al contingut