La decisió es pot recórrer. (Foto: ACN)
La decisió es pot recórrer. (Foto: ACN)
Barcelona

El TSJC avala la quota del 25% de castellà a les escoles si un alumne ho demana

El tribunal desestima els recursos de les cinc escoles, els pares i la Generalitat i avala que el 25% de l'ensenyament es faci en llengua castellana

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat els recursos de la Generalitat, de cinc escoles i les seves associacions de pares i avala la quota del 25% d'assignatures en castellà en aquelles aules on un sol alumne ho demani i sense que sigui suficient l'atenció individualitzada a l'estudiant.

El tribunal confirma així la seva decisió anterior. Aquest acte, que és d'aplicació immediata, es pot recórrer davant del Tribunal Suprem, però el recurs no en paralitzaria l'aplicació. Les cinc escoles implicades estan obligades a fer el 25% de les classes en castellà a tot el grup a les aules en què hi hagi un alumne que ho hagi demanat. El tribunal fa responsable d'aquest compliment els directors i els insta a fer-ho de forma inmediata. 

El TSJC admet que el català és el centre de gravetat del sistema educatiu, però diu que cal aplicar el mandat constitucional d'aplicar un percentatge de castellà. Si la Generalitat o les escoles no ho fan, diu la interlocutòria, ho han de fer els tribunals.

Fonts del govern ja han qualificat la decisió de molt greu perquè jerarquitza el castellà al davant del català i avancen que demanaran la suspensió de la sentència i presentaran recurs al Suprem.

 

Anar al contingut