Vladímir Putin, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Vladímir Putin, en una imatge d'arxiu. (Foto: Reuters)
Washington

Els Estats Units i la UE endureixen les sancions contra Rússia per la crisi d'Ucraïna

S'adrecen a set càrrecs governamentals i a empreses vinculades al president Putin

RedaccióActualitzat

Els Estats Units i la Unió Europea han anunciat noves sancions contra individus i entitats russos com a represàlia per la crisi amb Ucraïna. Es tracta de sancions "selectives", que, segons el portaveu de la Casa Blanca, James Carney, s'adrecen a set càrrecs governamentals. Entre els afectats hi ha "dos membres del cercle més estret del president Putin", ha afegit, a més de "disset empreses que també estan relacionades amb ell".

Les sancions també suposen la suspensió de les llicències d'exportació de béns d'alta tecnologia, que, segons Washington, Rússia podria destinar al sector militar.

La Casa Blanca pretén d'aquesta manera que el Kremlin respecti els acords de Ginebra per poder trobar una sortida a la crisi.

També la UE ha ampliat les sancions i ha afegit quinze noms nous a la llista de russos i ucraïnesos sancionats per la seva implicació en la crisi. A la llista ja hi havia trenta-tres persones, que tenen congelats els béns i prohibit el visat per accedir a territori comunitari.

Aquesta és la tercera vegada que s'aproven sancions contra Rússia o Ucraïna des de la crisi oberta amb l'annexió de Crimea.

Aquest dilluns s'ha sabut que rebels prorussos han ocupat la televisió de Donetsk. Ha estat l'endemà que, per motius de salut, els mateixos rebels van deixar lliure un dels inspectors de l'OSCE segrestats el cap de setmana a Sloviansk.

Anar al contingut