Girona

Joaquim Nadal deixa la presidència del PSC a Girona en dimitir conjuntament amb altres nou companys

L'exconseller va entregar personalment una carta diumenge al primer secretari del PSC a Girona informant de la decisió

RedaccióActualitzat

Joaquim Nadal ha dimitit com a president de l'executiva del PSC a les comarques gironines. La seva renúncia se suma a la de nou membres més de l'executiva gironina, confirmada unes hores abans. El motiu serien les desavinences amb la direcció de Pere Navarro per com el partit està afrontant el debat sobiranista i la consulta del 9 de novembre.

Joaquim Nadal hauria fet saber la seva decisió al primer secretari, Juli Fernàndez, a través d'una carta que ell mateix li va entregar diumenge, segons detalla l'ACN. Nadal era president del partit a Girona des del 2012 i, anteriorment, havia ocupat càrrecs a l'executiva nacional i havia estat primer secretari a les comarques gironines.

En l'àmbit institucional, l'any 1979 va ser escollit el primer alcalde de Girona després de la recuperació de la democràcia i va governar la ciutat fins al 2002. Entre el 2003 i 2010 va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques en el govern tripartit, a més de portaveu de l'executiu durant la presidència de Pasqual Maragall.

Amb ell ja són 19 membres dimitits els últims mesos dels 33 de l'executiva del PSC a Girona, és a a dir, més de la meitat del total. Això podria forçar la convocatòria d'un nou congrés extraordinari abans de 60 dies per nomenar una nova executiva a les comarques gironines.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut