Girona

Nou membres de l'executiva de la federació gironina del PSC dimiteixen per desavinences amb la direcció

La renúncia força la celebració d'un congrés dels socialistes gironins abans de 60 dies

RedaccióActualitzat

Una part de l'executiva de la federació del PSC a Girona ha presentat la dimissió. Entre els nou membres que renuncien, hi ha Pia Bosch, actual portaveu del grup municipal a l'Ajuntament de Girona, i Manel Nadal, actual secretari de Ciutadania i Societat de l'executiva.

En roda de premsa, Nadal i Bosch han justificat la decisió per desavinences amb la direcció. "No té sentit que el partit no construeixi una alternativa d'esquerres". Consideren necessari que el PSC sàpiga convertir-se en el partit majoritari a Catalunya. A més, els nou dimissionaris donen suport al dret a decidir.

Manel Nadal, exdiputat al Parlament i secretari de de Mobilitat durant els governs tripartits, ha reclamat en un missatge a Twitter "un partit socialista català que defensi els interessos dels ciutadans":

 

A part de Bosch i Nadal, els altres dimissionaris són el portaveu del PSC a Lloret de Mar, Joan Bernat; l'exalcaldessa de Vidreres Ruth Rosique; Jordi Figueras, Maria Quer, Esteve Maurell i Pere García.

Aquestes renúncies se sumen a nou dimissions més que es van produir després que es va constituir aquesta executiva a Lloret de Mar el 2012. Això fa que, a hores d'ara, hagin plegat 19 dels 43 membres que la formen.Com que no arriba al 51% no és obligat convocar un congrés extraordinari, si bé aboca al partit a un futur conclau provincial, que es preveu convuls, segons fonts socialistes. .

La federació del PSC a Girona té Juli Fernández com a primer secretari i Joaquim Nadal com a president.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut