Madrid

El govern espanyol recomana menjar conill per Nadal

El govern espanyol ha instat les cadenes de distribució de productes alimentaris a una contenció dels preus. L'executiu no vol que la cistella de la compra es dispari per les festes nadalenques, malgrat la pujada de les matèries primeres. És per això que el secretari general d'Agricultura i Alimentació, Josep Puxeu, ha fet una crida a la contenció. Puxeu ha anat, però, més enllà i ha suggerit, fins i tot, quin ha de ser el menú nadalenc dels espanyols enguany: la carn de conill.

Actualitzat
El govern espanyol està preocupat per les pujades de preu que experimenten els productes alimentaris quan s'acosten les festes. Per això ha llançat crides a la contenció dirigides a les cadenes de distribució. Josep Puxeu, secretari general d'Agricultura i Alimentació, ha explicat que "la compressió dels preus en la cadena de producció i per part de la distribució alimentària ha de repercutir perquè els increments de les matèries primeres no es traslladin als consumidors".

El responsable d'alimentació del govern espanyol ha reaccionat d'aquesta manera als pronòstics que indicaven que les famílies es gastarien en aquest Nadal un 30% més que el passat, i ho atribuïen a l'alça del preu dels aliments.

Puxeu ha valorat la importància del comportament tant de la indústria com dels productors, però també, i especialment, el dels distribuïdors, per fer front a la pujada de les matèries primeres. I ha posat com a exemple la reacció immediata per esmorteir la tendència alcista del preu de la llet. "Els preus són alts, però no al nivell de despropòsit a què havien arribat", ha afirmat.

El litre de llet costa ara entre 0,65 i 0,85 cèntims tot i haver superat la referència de l'euro. Això posa de manifest, segons Puxeu, un període de "certa estabilitat", tot i que a la "banda ampla".

Per Nadal, conill

Després de fer una crida a la contenció, Puxeu ha animat els espanyols a prestar atenció al preu dels aliments i a fer una tria dels que consumiran aquest Nadal tenint en compte les ofertes i les seves possibilitats. En aquest sentit, ha donat, fins i tot, alguns consells.

"Són molts els preus que no han pujat; hi ha productes de substitució", ha afirmat el secretari general d'Agricultura i Alimentació en referència als productes típicament nadalencs, i ha posat com a exemple la carn de conill.
Anar al contingut