Barcelona

Saura avisa que només anirà a Madrid si té garanties de traspassos concrets

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha advertit que només participarà en la comissió bilateral sobre els traspassos del nou Estatut si té garanties que hi haurà resultats concrets. Saura, en declaracions al Palau de la Generalitat, ha avisat que el govern espera traspassos "importants" i en condicions "acceptables". El conseller ha admès que troba a faltar voluntat política en el govern espanyol i ha apuntat que "una raó" podria ser "que hi hagi campanya electoral". La pròxima reunió bilateral estava prevista pel 27 de desembre, però Saura ha dit que ara mateix "no hi ha data". Des de CiU ja han acusat l'executiu de ser incapaç de fer desplegar l'Estatut.

Actualitzat
Joan Saura ha admès que la negociació sobre el desplegament del text és "més lenta i difícil del que es preveia" en qüestions com el traspàs del servei de Rodalies o les competències sobre immigració. Justament, el tema ferroviari s'havia de tractar en la pròxima reunió bilateral, la quarta que es convocarà, i Saura ha remarcat que la Generalitat no acceptarà "traspassos en males condicions".

El conseller d'Interior ha estat clar a l'hora d'avertir que no convocarà la comissió "per fer-se una foto" i ha afegit que prefereix "una bilateral el 3 de gener amb acords que una el 27 de desembre sense". Tot i que no hi hagi data per a la trobada, Saura no preveu que pugui endarrerir-se fins després de les eleccions generals, com han insinuat fonts del govern.

La proximitat dels comicis és un dels motius que apunta Saura que poden estar al darrere de la lentitud de les negociacions. El conseller ha reconegut que la previsió d'obtenir unes deu transferències per any es fa difícil de complir a aquest ritme.

Per part de l'oposició, el portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha lamentat la "incapacitat" del govern per fer desenvolupar l'Estatut. "De moment només ens han traspassat els xiringuitos de les platges i l'Hospital Clínic sense cobrir el deute, però encara no hi ha res de res del traspàs de Renfe, de la gestió de l'aeroport, de la immigració, ni del control en les inspeccions de treball", ha afirmat el portaveu.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut