Barça

La FIFA sanciona el Barça per traspassos il·legals de futbolistes menors de 18 anys

El Barça podria no poder fitxar aquest estiu ni tampoc durant el pròxim mercat d'hivern. La Comissió Disciplinària de la FIFA ha sancionat la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el FC Barcelona per infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors menors de 18 anys. La reglamentació diu que no es pot fitxar extracomunitaris menors de 18 anys ni comunitaris menors de 16 anys si no és que els seus pares visquin al país o que hi hagi una distància de 50 quilòmetres entre els pares i ells. El Barça té tres dies per apel·lar la decisió al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) i un termini de 90 dies per regularitzar la situació de tots els jugadors menors afectats.

Actualitzat

El Barça podria no poder fitxar aquest estiu ni tampoc durant el pròxim mercat d'hivern. La Comissió Disciplinària de la FIFA ha sancionat la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el FC Barcelona per infraccions relacionades amb el traspàs i la inscripció de jugadors menors de 18 anys. La reglamentació diu que no es pot fitxar extracomunitaris menors de 18 anys ni comunutaris menors de 16 anys si no és que els seus pares visquin al país o que hi hagi una distància de 50 quilòmetres entre els pares i ells. El Barça té tres dies per apel·lar la decisió al Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) i un termini de 90 dies per regularitzar la situació de tots els jugadors menors afectats.

Segons ha comunicat la FIFA, "les sancions han estat imposades després de les investigacions inicials empreses per FIFA Transfer Matching System GmbH durant l'últim any, que la Comissió Disciplinària de la FIFA va prosseguir com a part dels procediments disciplinaris.

Segona ha resolta la FIFA, la RFEF i el Barça han violat diverses disposicions relatives al traspàs i la primera inscripció de menors de nacionalitat estrangera al club, així com altres normes relatives a la inscripció i participació de certs jugadors en competicions nacionals. En concret els jugadors serien 10 jugadors menors, entre ells tres jugadors coreans -Lee Seung Woo, Paik Seung-Ho i Jang Gyeo Lee (Cadet B)-, el francès Theo Chendri (Cadet A), i els camerunesos Bobby Adekanye (Infantil A) i Patrice Sousia (Infantil A).

Les investigacions corresponen a inscrits al club que van participar en tornejos amb l'equip durant diverses temporades entre 2009 i 2013. Per la Comissió Disciplinària de la FIFA, es tracta d'infraccions greus i ha decidit sancionar el club amb una prohibició de realitzar traspassos tant nacionals com internacionals durant dues temporades consecutives completes (durant l'estiu del 2014 i hivern del 2015) i una multa de 450 000 francs suïssos.

El Chelsea va ser sancionat de la mateixa manera al setembre de 2009, però 3 mesos després van tornar a fitxar. Va apel·lar al TAS que va suspendre la sanció. És un cas diferent però implica la mateixa sanció.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut