Fotografia d'arxiu d'un helicòpter Super-Puma de l'exèrcit.
L'helicòper de l'exèrcit feia un exercici rutinari quan ha caigut al mar. (Foto: EFE)
Fuerteventura

Quatre desapareguts després de caure al mar un helicòpter militar a Fuerteventura

Un helicòpter dels serveis de rescat té un accident prop de les costes de Fuerteventura, a les Illes Canàries, quan feia un exercici rutinari. S'ha rescatat amb vida un dels cinc militars de la tripulació i continua la recerca dels altres quatre. L'Armada ha recuperat, de moment, restes del fusellatge de l'helicòpter. El ministre de Defensa ha afirmat que l'aparell l'havien revisat feia pocs dies i que estava en "perfecte estat per volar".

RedaccióActualitzat

Quatre desapareguts en caure un helicòpter de l'exèrcit al mar, davant de l'illa canària de Fuerteventura. L'accident ha passat poc abans de la mitjanit, durant unes maniobres d'entrenament que es feien a unes 25 milles nàutiques de la costa. Un dels militars ha estat rescatat amb vida i s'ha desplegat un dispositiu de recerca per localitzar la resta de la tripulació. De moment només s'han recuperat restes del fusellatge de l'helicòpter.

L'únic del cinc tripulants rescatat és el sergent responsable de l'operació rutinària que l'aparell feia amb una grua. El suboficial, que és l'únic canari dels cinc militars, no ha tingut cap lesió. El patruller de l'Armada "Meteoro" l'ha pogut auxiliar quan feia un exercici d'entrenament amb l'helicòpter sinistrat.

Morenés afirma que l'helicòpter estava "en perfecte estat"

El ministre de Defensa, Pedro Morenés, segueix des de la base aèria de Gando, a Las Palmas, les feines de recerca dels quatre militars desapareguts, dels quals no s'ha facilitat la identitat. Morenés ha explicat que l'aparell havia passat la seva última revisió fa sis dies i que, per tant, estava "en perfecte estat per volar". El ministre ha dit que havia pogut parlar amb el militar rescatat, Jon Ander Ojeda. "Està molt afectat per la pèrdua dels seus companys", ha assenyalat Pedro Morenés, que ha remarcat que no sel's pot donar per morts perquè hi ha un termini de tres mesos per considerar mortes a les persones desaparegudes en aquest tipus de situacions".

L'helicòpter accidentat és un Súper-Puma del Servei Aeri de Rescat de l'Exèrcit a les Canàries i s'ha estavellat contra el mar per causes que es desconeixen, segons han informat fonts de l'Exèrcit de l'Aire. La tripulació de l'aeronau estava formada en aquell moment pel dos pilots, un sanitari i dos especialistes en rescat.

 

Anar al contingut