Militars suposadament russos davant d'una caserna pròxima a Simferopol, Crimea (Reuters)
Militars suposadament russos davant d'una caserna pròxima a Simferopol, Crimea (Reuters)
Kíev

El viceprimer ministre d'Ucraïna es desplaça a Crimea per "resoldre la situació"

El govern ucraïnès mou fitxa. El primer ministre ha ordenat al seu número dos i al titular de Defensa que vagin a Crimea per analitzar la situació creada l'endemà de l'annexió a Rússia d'aquesta república que pertanyia a Ucraïna. Aquest dimecres, uns 200 milicians prorussos han assaltat el quarter general de la marina ucraïnesa a Sebastopol, a Crimea.

RedaccióActualitzat

El primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk, ha ordenat al seu viceprimer ministre, Vitali Iarema, i al titular de Defensa,  Ihor Teniuj, que vagin a Crimea per "resoldre la situació". A les últimes hores, forces prorusses han assaltat una caserna militar a Sebastopol. L'anunci arriba també després de la mort d'un militar de l'exèrcit ucraïnès en un atac a la seva base a Simferopol, la capital de la península. Tot plegat coincideix amb la celebració de Rússia i del seu president Vladímir Putin per l'annexió de Crimea.

Després de la reunió de l'executiu ucraïnès, Iatseniuk ha decidit que Iarema i Teniuj es desplacin de manera urgent a Crimea per "controlar la situació i impedir que s'accentuï el conflicte armat", segons ha informat el ministre portaveu, Ostal Semerak. La tensió pot augmentar doncs a la zona davant la posició que ha adoptat Crimea. El seu primer ministre, Serguei Aksionov, ja ha advertit que no es permetrà l'entrada als emissaris enviats pel primer ministre ucraïnès, Arseni Iatseniuk.

Aquest dimecres, uns 200 milicians prorussos, alguns d'ells emmascarats i armats, han irromput al quarter general de la marina ucraïnesa, al port de Sebastopol, a Crimea. I unes hores després, una desena de militars ucraïnesos han abandonat la base sense armes i vestits de civils.

 

Anar al contingut