Crema controlada al coll de la Mafla (Foto: Eduard Cavallé)
Crema controlada al coll de la Mafla (Foto: Eduard Cavallé)
Barcelona

Comença la prohició de fer foc al bosc sense autorització

Aquest dissabte 15 de març s'enceta la prohibició de fer foc al bosc sense autorització. En els terrenys forestals, i en la franja de 500 metres que els envolta, no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. El període de prohibició es mantindrà fins el 15 d'octubre.

Alberto AlcántaraActualitzat

Aquest dissabte 15 de març s'enceta la prohibició de fer foc al bosc sense autorització. El període de prohibició es mantindrà fins el 15 d'octubre, segons informa el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Aquesta és una de les mesures establertes per prevenir els incendis forestals.

La norma regula que en els terrenys forestals, i en la franja de 500 metres que els envolta, no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat. Per exemple, no es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni d'altres relacionats amb l'apicultura. Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions, es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra.

També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc o llançar coets i focs d'artifici.

Condicions meteorològiques adverses

L'entrada en vigor de la prohibició coincideix amb un cap de setmana de condicions adverses pel risc d'incendis, amb un ambient sec i amb temperatures en ascens, però sobretot amb un  vent de mestral i tramuntana que bufarà de moderat a fort als dos extrems del país.

Anar al contingut