El raper Pablo Hasél rep el suport de diverses persones a la sortida del judici a l'Audiència Nacional. (Foto: ACN)
El raper Pablo Hasél rep el suport de diverses persones a la sortida del judici a l'Audiència Nacional. (Foto: ACN)
Lleida

Jutgen el raper lleidatà Pablo Hasél, acusat d'enaltiment del terrorisme

L'Audiència Nacional ha jutjat el cantant de rap lleidatà Pablo Hasél, acusat d'enaltiment del terrorisme en la lletra de les seves cançons. S'enfronta a dos anys de presó. En declaracions a Catalunya Ràdio diu que "se l'ha pres com a cap de turc, per espantar altres joves." La Fiscalia manté la petició de 2 anys de presó i la decisió del jutge està prevista per d'aquí a dues setmanes.

RedaccióActualitzat

L'Audiència Nacional ha jutjat aquest dilluns el raper de Lleida Pablo Hasél. Està acusat d'enaltir el terrorisme en les seves cançons i s'enfronta a una pena de 2 anys de presó. En declaracions a Catalunya Ràdio diu que "se l'ha pres com a cap de turc, per espantar altres joves." Hasél va ser detingut l'octubre del 2011.

El raper Pablo Rivadulla, conegut com Pablo Hasél, ha admès ser l'autor de les cançons, ha defensat "la llibertat d'expressió" i ha negat en el judici a l'Audiència Nacional que "les seves cançons enalteixin el terrorisme ni que humiliïn les víctimes".

El jove ha assegurat que "l'absolució és gairebé impossible", i ha afegit que "es recorrerà una sentència condemnatòria". A més, considera que "part de l'acusació és falsa", perquè se l'acusa de defensar Al-Qaeda quan "no li dono suport perquè és una organització anticomunista i que assassina molts innocents".  

Pablo Hasél està acusat d'enaltir en les lletres de les seves cançons actes terroristes d'ETA, els GRAPO, Al-Qaeda o Terra Lliure.

​En aquests mateixos termes, s'ha expressat davant el tribunal de l'Audiència Nacional presidit pel magistrat Alfonso Guevara a qui també ha dit que "no crec que es pugui obligar a una persona a sentir pena" per determinades accions". "Si a mi els grapo no em semblen terroristes perquè he de dir que ho són", ha sentenciat.

Hasél, en declaracions a Catalunya Ràdio ha dit que "és innocent de fer apologia del terrorisme. Diu que només denuncia el sistema capitalista." El músic ha explicat que "ningú ens ha d'imposar a qui hem de respectar."i  ha defensat que "les meves idees són les meves idees". Ha explicat que és comunista i ha acabat dient que "del a mateixa manera que jo he parlat de lluita armada també ho va fer Che Guevara o Marx i no per això prohibeixen els seus llibres."

La Fiscalia manté la petició de 2 anys de presó i la decisió del jutge està prevista per d'aquí a dues setmanes. L'advocat encarregat de la defensa de Pablo Hasél ha demanat la lliure absolució per al seu representat en considerar que es tracta "d'opinions i creences i que la creació artística no constitueix cap delicte". Així mateix, ha dit que "no hi ha cap persona que s'hagi vist injuriada per les lletres del meu defensat".

Anar al contingut