Kíev

El G-7 no anirà a la cimera de Sotxi

Les pressions russes comencen a tenir efectes en l'exèrcit ucraïnès. Washington amenaça Putin amb l'expulsió de Rússia del G-8. De moment, Els Estats Units han demanat l'enviament urgent d'observadors de l'OSCE a Crimea.

RedaccióActualitzat

Els Estats Units i els seus aliats han decidit plantar Rússia. Aquesta matinada, els països més industrialitzats del món han decidit suspendre la seva participació en els preparatius de la cimera del G-8 a Sotxi, tal com ja havia insinuat el secretari d'Estat nord-americà, que demà viatjarà a Kíev. No assistiran a les reunions per preparar la cimera del G-8 a la ciutat russa de Sotxi, prevista per al juny. Un cop d'efecte per intentar forçar Putin a retirar els militars de Crimea i evitar el conflicte armat.

Kerry ha estat clar: "No hi haurà un G-8 a Sotxi. És més, Rússia podria no continuar en el G-8. Es podria trobar amb actius congelats. Les empreses nord-americanes es podrien retirar, podria haver-hi una nova caiguda del ruble. És un preu molt. Els EUA estan units, Rússia està sola."

De moment, Washington ha demanat l'enviament urgent d'observadors de l'OSCE a Crimea. Els Estats Units intenten assegurar d'aquesta manera la "protecció dels drets de les minories" i "vetllar pel respecte de la integritat territorial", ha afirmat l'ambaixador nord-americà a l'OSCE, Daniel Baer.

Per posar fi a la tensió a Crimea, Occident insta Rússia a iniciar negociacions amb Ucraïna, a la qual no pensen abandonar. Els Estats Units i els seus aliats continuen disposats a ajudar-la a restaurar la seva unitat i a buscar una solució a les seves febles finances. Unes mostres de suport a les quals s'han sumat les altres antigues repúbliques soviètiques, com Letònia.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut