Bilbao

L'Audiència Nacional cita els membres de la Comissió de Verificació perquè identifiquin els seus interlocutors d'ETA

L'Audiència Nacional cita els verificadors perquè informin sobre els etarres amb qui es van reunir. L'origen de l'ordre és la petició que ha fet en aquest sentit el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc (Covite). Tres verificadors han estat localitzats i declararan aquest diumenge davant el jutge Ismael Moreno.

RedaccióActualitzat

Tres membres de la Comissió Internacional de Verificació (CIV) declararan aquest diumenge davant el jutge de l'Audiència Nacional Ismael Moreno. El jutge els ha citat com a testimonis perquè informin sobre els etarres amb qui es van reunir. El magistrat, que està de guàrdia aquesta setmana, ha ordenat a l'Ertzaintza, a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil que localitzin els verificadors per comunicar-los que han de declarar davant el tribunal en qualitat de testimonis.

L'origen de l'ordre, cursada a l'Ertzaintza, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, és la petició que ha fet el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc (Covite) que els membres de la CIV informin sobre la identitat dels etarres amb qui es van reunir, el lloc on es van trobar i les dades que tinguin per localitzar-los. La Fiscalia ha vist justificada la demanda.

Covite va fer la petició quan va veure un vídeo d'ETA on apareixen dos membres de la banda encaputxats presentant armes i munició a dos verificadors, Manikkalingam i Kasrils. El vídeo es va gravar el mes de gener en un lloc no identificat. Les imatges es van emetre després que la CIV va anunciar que ETA havia deixat "fora d'ús operatiu" una part del seu armament.

Ram Manikkalingam (Sri Lanka), Ronnie Kasrils (Sud-àfrica) i Chris Maccabe (Regne Unit) són els tres verificadors que acudiran a la citació del jutge, diumenge a les 10 del matí. La policia ha entregat la citació a Manikkalingam quan ja era a l'aeroport de Loiu, a punt d'agafar un vol cap a París. Als altres dos, els ha arribat la notificació a l'hotel de Bilbao on s'allotjaven. Fleur Ravensbergen (Holanda), ja ha tornat al seu país i Aracelly Santana (Equador) no ha pogut ser localitzada. El sisè verificador, Satish Nambiar (Índia), és l'únic que no va anar a Bilbao per participar en l'acte en què es va difondre l'anunci d'ETA.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut