El nom de l'agència de qualificació Moody's.
Moody's entén que ara el debat català pot "desplaçar-se cap a una discussió" respecte a un traspàs de més competències fiscals.
Madrid

Moody's apuja la nota del deute espanyol i l'allunya del bo escombraria

L'agència de qualificació apuja la nota del deute sobirà d'Espanya pel reequilibri de l'economia espanyola cap a un model de creixement més sostenible, un cop aplicades les reformes estructurals i també la millora de les condicions de finançament de l'estat.

RedaccióActualitzat

L'agència de qualificació Moody's ha decidit apujar la nota del deute espanyol dos graons per sobre del bo escombraria. D'aquesta manera, el deute sobirà espanyol se situa en la denominació BAA2 i Moody's el manté en una perspectiva positiva, la qual cosa deixa la porta oberta a noves millores de qualificacions en el futur.

Moody's justifica aquest augment de la nota pel reequilibri de l'economia espanyola cap a un model de creixement més sostenible, un cop aplicades les reformes estructurals i també la millora de les condicions de finançament de l'estat.

Tanmateix, l'agència assenyala que la solvència d'Espanya continua limitada per l'"encara significatiu" nivell de dèficit públic i l'alta taxa de deute de les administracions. A més, alerta que l'economia espanyola s'enfronta a un alt endeutament del sector privat, un atur molt elevat i a un sistema "relativament dèbil", que encara compta amb "actius deteriorats".

 

Anar al contingut