Madrid

Interior publica en el seu web els vídeos de la tragèdia de Ceuta

Després que el PSOE li ho exigís sense èxit, el ministeri dirigit per Jorge Fernández Díaz ha mostrat "en un exercici de transparència" els vídeos i quan la jutge de Ceuta havia descartat decretar el secret del sumari.

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior que dirigeix Jorge Fernández Díaz ha publicat en la seva pàgina web els vídeos (aquí podeu veure'ls) sobre la tragèdia de Ceuta que la Guàrdia Civil va entregar finalment a la jutge de Ceuta que investiga els fets.

Són uns enregistraments que el PSOE va demanar al PP que fes públics després que les primeres explicacions que va donar Interior no convencessin l'oposició sobre l'actuació de la Guàrdia Civil. De fet, el principal partit a l'oposició va donar als populars 24 hores de termini perquè entreguessin els vídeos i, en no fer-ho, PSOE i IU van demanar l'obertura d'una comissió d'investigació.

Ara, Interior s'ha avingut finalment a publicar els vídeos després que la jutge que du el cas ha decidit no decretar secret de sumari, tot afirmant que les imatges o vídeos "no estan segrestats".

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, Fernández Díaz ha dit que els vídeos s'han publicat en un "exercici de transparència" i Soraya Sáenz de Santamaría ha reiterat que "la Guàrdia Civil mai no ha enganyat ni mentit. Mai. Les pilotes de goma es van usar per dissuadir".

Els fets del passat 6 de febrer, que van acabar amb la mort de 15 subsaharians a la frontera de Ceuta quan intentaven entrar nedant a territori espanyol, han generat una forta polèmica per l'ús de la força, amb el llançament de pilotes de goma -reconegut pel ministre Fernández Díaz- i les presumptes "devolucions en calent" que s'hi van practicar.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut