Dues persones s'han penjat de la façana de La Carboneria, al barri de Sant Antoni de Barcelona.  (Foto: @FLlambrich_TV3)
Dues persones s'han penjat de la façana de La Carboneria, al barri de Sant Antoni de Barcelona. (Foto: @FLlambrich_TV3)
Barcelona

Desallotgen la casa okupa La Carboneria, del barri de Sant Antoni de Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme el desallotjament de la casa okupa del barri de Sant Antoni, convertida des del 2008 en un centre social. El desallotjament s'ha practicat enmig de les protestes d'unes 300 persones, que han improvisat una marxa pel centre de la ciutat. Dues persones s'han penjat de la façana per impedir l'operació policial.

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han dut a terme aquest dimecres, amb un ampli dispositiu, el desallotjament de la casa okupa La Carboneria, al barri de Sant Antoni de Barcelona, convertida des del 2008 en un centre social de l'Eixample. Durant l'operació, els Mossos han identificat una quinzena de persones que hi havia a l'interior de La Carboneria, dues de les quals s'han penjat amb cordes més d'una hora a la façana per evitar la intervenció policial.

Amb una grua hidràulica, els mossos s'han acostat a l'alçada a la qual es trobaven els joves (davant les finestres de la quarta planta de les cinc que té l'edifici) i els han despenjat. A més, també han identificat onze joves que eren a l'interior de l'edifici i s'han atrinxerat per impedir l'entrada dels agents i dos joves més que també s'han intentat penjar a la façana, tot i que sense èxit.

El desallotjament, ordenat per la titular del jutjat de primera instància número 48 de Barcelona, s'ha practicat enmig de les protestes d'unes 300 persones, que han improvisat una marxa pel centre de la ciutat, tallant la circulació al seu pas. Durant la manifestació, alguns participants han bolcat contenidors i els han creuat enmig de la via; també han causat desperfectes en un caixer automàtic.

Un centre vinculat a la vida associativa del barri

La Carboneria és un edifici del carrer Urgell, cantonada amb Floridablanca, que va ser ocupat el 2008 i des d'aleshores s'ha convertit en un centre social que ha acollit diversos actes al barri de l'Eixample de Barcelona.

En declaracions als mitjans de comunicació, un portaveu del centre social que s'ha identificat com a Marcel ha ressaltat la implicació de La Carboneria en la vida associativa del barri i la seva trajectòria com a model d'"autogestió". Aquest portaveu ha rebutjat l'actuació policial i l'ha vinculat al fet que l'edifici es troba en una cruïlla "molt llaminera" per als "especuladors", al costat del mercat de Sant Antoni i l'Eixample.

Per la seva banda, el vicepresident de l'Associació de Veïns de Sant Martí, Toni Sánchez, sense entrar a defensar directament l'ocupació d'habitatges, ha mostrat el seu suport a La Carboneria perquè, segons la seva opinió, ha estat un local que sempre s'ha cenyit a les normes i ha participat en la vida associativa del barri.

Anar al contingut