Els aldarulls a Kíev han pujat tant de to que amenacen de convertir-se en un enfrontament civil. (Foto: Reuters)
Els aldarulls a Kíev han pujat tant de to que amenacen de convertir-se en un enfrontament civil. (Foto: Reuters)
Moscou

Moscou parla d'"intent de cop d'estat" per part dels opositors ucraïnesos

Un portaveu del Kremlin ha condemnat fermament la violència i ha assegurat que els "elements radicals han violat els acords i han aprofitat l'amnistia dels detinguts per passar a les accions de violència".

RedaccióActualitzat
Tota la comunitat internacional està pendent de com evolucionen els esdeveniments a Ucraïna, on els aldarulls han pujat tan de to que el conflicte entre els opositors proeuropeus i el govern amenaça de derivar cap a un enfrontament civil. Un dels països que s'ho miren de més a prop és Rússia, que ha condemnat "fermament" la violència; una violència que considera que han provocat "radicals".

El portaveu del Kremlin, de fet, ha parlat obertament d'"intent de cop d'estat" i ha afegit que els "elements radicals han violat els acords i han aprofitat l'amnistia dels detinguts per passar a les accions de violència".

Per la seva banda, la Unió Europea, els Estats Units i també l'ONU consideren el govern ucraïnès el principal responsable de posar fre a l'escalada de la violència. Brussel·les ja parla, fins i tot, de sancions per l'ús excessiu de la força contra els manifestants.

Mentrestant, a Kíev, s'han comptabilitzat almenys 25 morts en les últimes hores i el president ucraïnès, Víktor Ianukóvitx, ha decretat una jornada de dol nacional per aquest dijous, en record de les víctimes. La majoria de les morts han estat arran dels intents reiterats de les forces especials de la policia de desallotjar els opositors atrinxerats des de fa prop de tres mesos a la plaça de la Independència de la capital.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut