Madrid

Rubalcaba creu que l'actuació de la Guàrdia Civil a Ceuta és "impossible de defensar"

El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha carregat contra el director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de la Mesa, per haver negat que s'hagués fet servir material antidisturbis a la tragèdia de Ceuta on van morir 15 immigrants. Rubalcaba diu que Fernández de la Mesa va mentir i que l'actuació de la Guàrdia Civil en aquella operació és "impossible de defensar".

RedaccióActualitzat

El secretari general de PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha afirmat que l'actuació de la Guàrdia Civil a la tragèdia de Ceuta on van morir 15 immigrants és "impossible de defensar". En declaracions a la cadena COPE, el líder socialista ha dit que el director general de la Guàrdia Civil, Arsenio Fernández de la Mesa, "va mentir" quan va assegurar que no s'havia disparat contra els immigrants que intentaven arribar a la platja, un fet que ha qualificat d'"intolerable" i "indecent". Segons Rubalcaba, "algú el va enganyar o va voler enganyar-nos a tots".

El dirigent del PSOE ha reclamat les cintes de les gravacions de tot el que va passar perquè "el que seria raonable és que tot estigués gravat i que ens diguin qui va ordenar els trets contra la gent que encara era a l'aigua". Rubalcaba creu que "algú va prendre una ordre absolutament equivocada i que algú ho hauria d'explicar perquè això ha costat quinze vides davant de les forces de seguretat de l'Estat".

Alfredo Pérez Rubalcaba demana al govern de Mariano Rajoy que "no estengui cortines de fum" i que doni explicacions: "Estan intentant dir que és un problema de la llei, però primer que ens expliquin la tragèdia i, després, si hem de canviar la llei, en parlem".

 

Anar al contingut