Foto de família de les persones distingides amb la Medalla d'Or de la ciutat de Barcelona.
ICV proposarà retirar la Medalla d'Or de la ciutat de Barcelona a la infanta Cristina.
Barcelona

ICV proposarà retirar la medalla d'or de la ciutat de Barcelona a la infanta Cristina

Una de les primeres reaccions que hi ha hagut al cap d'unes hores de la declaració de Cristina de Borbó ha estat la d'Iniciativa per Catalunya. El president del grup municipal a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha dit que té la intenció de demanar que es retiri la Medalla d'Or de la ciutat a la infanta.

RedaccióActualitzat

Una de les primeres reaccions que hi ha hagut al cap d'unes hores de la declaració de Cristina de Borbó ha estat la d'Iniciativa per Catalunya. El president del grup municipal d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà, ha dit que té la intenció de demanar que es retiri la Medalla d'Or de la ciutat a la infanta. Gomà ha anunciat que aquest mateix mes portarà a debat al consistori barceloní la idoneïtat que la filla del rei continuï tenint aquest reconeixement, atorgat l'any 1997.

Gomà ha assegurat que "hi ha arguments més que sobrats" perquè "Cristina de Borbó deixi de tenir la medalla". "La seva trajectòria des que li van concedir fins ara està molt lluny dels valors de referència per a la ciutat, i més en un moment de crisi", ha defensat. "El conjunt de grups municipals s'hauran de posicionar", "espero que puguem tenir una majoria suficient, creiem que hi ha arguments més que sobrats", ha dit.

Ricard Gomà s'ha reunit amb els promotors de la demanda ciutadana perquè se l'hi retiri i els va expressar la determinació de forçar el debat entre els diversos grups polítics, independentment de si Cristina deixa d'estar imputada en el "cas Nóos", de malversació de fons públics.

Gomà ha defensat que aquesta iniciativa "connecta amb la sensibilitat majoritària de la ciutadania" ja que "el que ha passat del 97 fins ara clarament acredita l'acompliment dels supòsits de retirada de la medalla".

Aquest no seria el primer revés que reben la infanta i el seu marit a conseqüència de la seva presumpta vinculació amb el "cas Nóos". Fa un any l'Ajuntament de Palma va retirar la placa de l'avinguda que portava el nom dels ducs d'aquesta ciutat.

Anar al contingut