Lloc de la frontera per on van intentar entrar els immigrants.
Lloc de la frontera per on van intentar entrar els immigrants.
Ceuta

Troben un altre immigrant mort a Ceuta que eleva a 15 les víctimes de l'allau a la frontera

Un nou cadàver magnifica encara més la tragèdia a la frontera de Ceuta. Un altre immigrant mort ha aparegut en una platja de la ciutat autònoma. Dijous van morir ofegades nou persones en el transcurs d'una allau humana que intentava entrar per la força en territori espanyol.

RedaccióActualitzat

Un nou cadàver magnifica encara més la tragèdia a la frontera de Ceuta. Un altre immigrant mort ha aparegut en una platja de la ciutat autònoma. L'home seria una víctima més de l'allau a la frontera espanyola.

Tres dies després dels fets, encara apareixen cadàvers d'uns fets tan tràgics com polèmics. El cadàver ha aparegut a la platja del Tarajal.

Dijous van morir ofegades nou persones en el transcurs d'una allau humana que intentava entrar per la força en territori espanyol. Divendres es van localitzar cinc cadàvers més.

Diverses veus, entre les quals, el PSOE i IU, han demanat explicacions al Ministeri de l'Interior per l'ús de material antidisturbis per repel·lir l'assalt massiu. Tot plegat després que la primera versió oficial dels incidents assegurava que la Guàrdia Civil no hi havia ni tan sols intervingut.

El ministre de l'Interior compareixerà al Congrés per donar la seva versió dels fets. Tant el PSOE com Esquerra Unida, la coalició navarresa Geroa Bai i el BNG havien sol·licitat la compareixença urgent del ministre a la cambra baixa, que finalment es farà a petició pròpia.

El Ministeri de l'Interior té des de fa anys pendent l'ampliació de l'espigó fronterer del Tarajal, que els immigrants poden superar corrent quan hi ha marea baixa. Fins a la data aquest projecte no s'ha portat a terme, a l'espera de disponibilitat pressupostària.

 

Anar al contingut