Miquel Roca, advocat de la infanta Cristina, parlant amb la premsa a la sortida del jutjat.
Miquel Roca, advocat de la infanta Cristina, parlant amb la premsa a la sortida del jutjat.
Palma

Roca surt content i diu que la infanta ha declarat "la seva veritat", demostrant igualtat davant la llei

L'advocat de la infanta, Miquel Roca, s'ha mostrat "molt satisfet" amb la declaració de la infanta davant el jutge, una demostració, segons el seu parer, que "tots som iguals davant la llei".

RedaccióActualitzat

L'advocat de la infanta Cristina, Miquel Roca, s'ha mostrat "molt satisfet" després de les més de sis hores en què la seva representada ha estat declarant davant el jutge del "cas Nóos". Al seu parer, això demostra que "tots som iguals davant la llei" i que la infanta ha comparegut davant la justícia "sense cap tipus de privilegi ni aforament" per dir "la seva pròpia veritat".

Roca ha comparegut davant els mitjans de comunicació per destacar la seva satisfacció perquè aquesta ha estat l'ocasió en què a la infanta "li ha estat possible explicar amb tot detall quina ha estat la seva intervenció" en els fets. El lletrat també ha mostrat "plena confiança" en la justícia, que "seguirà el seu camí".

Roca ha afegit que la declaració de la infanta "no podia ser millor" perquè "hi ha hagut emoció, sentiment, sinceritat i dubte" i ha defensat que la infanta ha optat per no respondre les preguntes de les acusacions particulars perquè les respostes ja havien estat donades durant l'interrogatori del jutge d'instrucció, José Castro. Roca ha informat que les acusacions han formulat "unes tres o quatre preguntes" i ha insistit que "ningú pot dir que els seus objectius de coneixement no hagin estat satisfets".

Per la seva banda, un altre dels advocats de la filla del rei Joan Carles, Jesús Silva, que també ha parlat amb els mitjans durant el recés, ha expressat la seva confiança que el jutge José Castro "acabi sobreseient les actuacions contra la infanta. Silva ha qualificat l'interrogatori de "minuciós i extens" i ha destacat que la duquessa de Palma ha respost totes les preguntes del magistrat. "Ha quedat molt clar el que sabia, el que no sabia, el que havia de saber i el que no havia de saber", ha incidit el lletrat.

Durant la seva declaració, la infanta ha carregat qualsevol responsabilitat en la gestió de l'empersa Aizón sobre el seu marit, Iñaki Urdangarin. Cristina de Borbó ha negat també que ella fos sòcia de l'empresa per actuar com a escut contra Hisenda.

 

Anar al contingut