País Basc

ETA anuncia que farà "aportacions significatives" al procés "ben aviat"

No ho és tot, però sí un pas més per part de l'organització, que, en un comunicat remès al diari "Gara" i que es publica íntegre aquest dissabte, fa un extens repàs dels esdeveniments dels últims mesos. ETA destaca que, davant l'intent dels estats per bloquejar el procés de pau, han sorgit oportunitats interessants a Euskal Herria. Entre aquestes, destaca la posició adoptada pel col·lectiu de presos bascos.

RedaccióActualitzat

No ho és tot, però sí un pas més per part de l'organització, que, en un comunicat remès al diari "Gara" i que es publica íntegre aquest dissabte, fa un extens repàs dels esdeveniments dels últims mesos i avança que "ben aviat" farà "aportacions significatives" al procés de pau obert al País Basc.

Segons explicava aquest divendres el digital Naiz.info, ETA destaca que davant l'intent dels estats per bloquejar el procés de pau, han sorgit oportunitats interessants a Euskal Herria, entre les quals destaca la posició adoptada pel col·lectiu de presos bascos EPPK, la creació de la Comissió per Impulsar el Procés de Pau sorgida del Fòrum Social i la manifestació de l'11 de gener a Bilbao, que espera que marqui "un punt d'inflexió" i que creu que ja està deparant conseqüències.

En funció d'aquesta anàlisi, ETA dóna a conèixer diversos compromisos. A més d'anunciar que en un termini de temps que no serà extens farà "aportacions significatives per alimentar el procés", informa que es posarà en contacte amb la Comissió per Impulsar el Procés de Pau. A més, afegix que està disposada a participar en tantes converses i negociacions com puguin obrir-se per avançar cap a la resolució, "per oferir el nostre punt de vista i per introduir en l'agenda de diàlegs les qüestions que afecten directament la nostra organització".

El comunicat, datat abans que es produís la mort a la presó d'Arkaitz Bellon, analitza altres elements recents, com la batuda contra els mediadors del col·lectiu o la posició del lehendakari, Iñigo Urkullu.

Currin viatjarà a Euskadi els dies 27 i 28

Potser no és casualitat el viatge que l'advocat sud-africà Brian Currin farà novament a Euskadi els dies 27 i 28 de febrer al costat d'altres membres del Grup Internacional de Contacte (GIC) que, tot i no comptar amb el reconeixement del govern espanyol, lidera el seguiment del procés de pau a Euskadi. L'organització anuncia pròxims moviments coincidint amb la celebració del Fòrum per la Pau, que, organitzat per Bake Bidea i Lokarri, se celebrarà a Baiona l'1 de març.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut