Camps entrant en el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, en una imatge d'arxiu. (Foto:Reuters)
Camps havia estat citat a declarar, també per escrit, al novembre, però no se'l va poder localitzar. (Foto: Reuters)
València

Camps assegura que la Generalitat Valenciana sempre va treballar "amb honestedat i honorabilitat"

La declaració de l'expresident valencià s'ha fet per escrit en presència de la secretària del jutjat de Palma que porta el cas a la seu del Consell Jurídic Consultiu, a València. La declaració ha durat dues hores. Camps havia de declarar el novembre passat, però el jutjat no el va poder localitzar.

RedaccióActualitzat

L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, ja ha declarat en qualitat de testimoni en el "cas Nóos". Ho ha fet per escrit i després d'escapar-se'n el novembre passat, quan el jutjat no el va poder localitzar.

Camps no se sent preocupat "en absolut" per la investigació, o això és el que ha assegurat pel que fa als convenis signats entre el Consell i l'Institut Nóos per a la celebració de les tres edicions del "Valencia Summit". Alhora ha recalcat que la Generalitat valenciana ha treballat sempre "amb honestedat i honorabilitat" i en defensa de "l'interès general".

La declaració de Camps ha durat dues hores. S'ha fet al seu despatx, a la seu del Consell Jurídic Consultiu, a València. Aquest cop, Camps ha comparegut puntual a les 11 del matí i ha contestat fins poc després de la una les preguntes del jutge instructor del cas, José Castro, i les de la Fiscalia Anticorrupció i el sindicat Manos Limpias.

La declaració s'ha fet en presència de la secretària del jutjat número 3 de Palma dos mesos i mig després de la primera citació, que va ser suspesa perquè la policia judicial no va aconseguir localitzar-lo a casa ni contactar amb ell per telèfon.

Camps, que ha contestat totes les preguntes que li han plantejat les parts, s'ha mostrat satisfet per la seva declaració i ha incidit que "està convençut" que "s'aniran aclarint els dubtes que pugui haver-hi" respecte als citats convenis, que van suposar un desemborsament de 3,6 milions d'euros.

3,1 milions per al "Valencia Summit"

En la causa instruïda pel jutge de Palma José Castro, s'investiguen els contractes que van reportar 3,1 milions d'euros públics a l'Institut Nóos per organitzar tres cimeres a València sobre esport, les "Valencia Summit", entre 2004 i 2006, .

Segons un informe de l'Agència Tributària, l'organisme que gestionaven el gendre del rei, Iñaki Urdangarin, i el seu soci, Diego Torres, va destinar a la primera d'aquestes cites, celebrada el 2004, prop de 200.000 euros, quan havien cobrat més d'1 milió d'euros de diners públics per organitzar-lo.

 

Anar al contingut