Kíev

Continuen els abusos policials als detinguts de la revolta a Kíev

L'oposició a Ucraïna es nega a abandonar els carrers si no continuen les negociacions amb el poder i, sobretot, si no s'alliberen els activistes detinguts. Creix el temor per quin pot ser el seu estat, sobretot després que avui hagi aparegut un opositor, segrestat durant una setmana, i amb evidents mostres d'haver estat torturat.

RedaccióActualitzat

A Ucraïna, l'oposició es nega a abandonar els carrers si no continuen les negociacions amb el poder i, sobretot, si no s'alliberen els activistes detinguts. Creix el temor per quin pot ser el seu estat, sobretot després que avui hagi aparegut un opositor que ha estat segrestat durant una setmana i amb evidents mostres d'haver estat torturat.

L'opositor Dmitro Bulatov ha estat segrestat, torturat i abandonat en un bosc als afores de Kíev perquè morís de fred. Però una setmana més tard, quan ja el donaven per mort, ha reaparegut.

Bulatov assegura que "em van crucificar, tinc forats a les mans. En van tallar part de l'orella, la cara. No hi ha cap part del meu cos que no hagin colpejat. No sé qui eren perquè era en un lloc fosc, però tenien accent rus. Però gràcies a Déu, estic viu!"

El seu cas no és l'únic. Se sap que hi ha almenys dos activistes més segrestats. El cadàver d'ull d'ells va aparèixer fa una setmana en un bosc amb signes de tortura i oficialment mort per hipotèrmia.

Segons l'organització no governamental SOS Euromaïdan, hi ha 33 persones opositores al règim desaparegudes. Són casos que s'afegeixen a la pressió contra Inaukóvitx per les denuncies de brutalitat policial: segons Human Rights Watch, desenes de periodistes i metges van ser atacats durant les protestes.

L'ONU ha demanat al govern que ho investigui, mentre que l'exèrcit, que fins ara n'ha estat al marge, li ha exigit mesures urgents per estabilitzar el país.

 

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut